cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Jus Delima Dan Batang Pisang Berkesan Hancoqkan Batu Karang


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-11 02:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Dari sehari ke sehari jumlah pesakit yang menghidap penyakit batu karang semakin meningkat di negara ni. Tahukah hampa, ginjai adalah salah satu organ dalam badan yang mempunyai pekerjaan yang palin berat. Tugaihnya adalah menapih makanan terutamanya mencegah radikai bebaih dan racun yang terdapat dalam badan manusia. hampa haruih minum ayaq putih yang secukupnya untuk memastikan ginjai dok ada dalam keadaan yang baik. Ginjai akan mulakan operasinya untuk melarutkan racun semasa hampa meminum ayaq putih. Selain daripada tu, terdapat jugak cara lain untuk merawat masalah batu karang tanpa haruih menjalankan pembedahan di hospitai. Bahan-Bahannya adalah;

1. Cuka Apple Cuka apple sangat femes sebagai ubat yang dapat menyembuhkan masalah batu karang. Asid citric yang terdapat di dalamnya akan membantu untuk melarutkan batu karang.

2. Bakin Soda Asid yang terdapat dalam bakin soda ni akan membantu meneutralkan kembali asid yang yang terdapat dalam batu karang dan mengecikkan ukurannya. Campoqkan 1/2 camca teh bakin soda dengan segelaih ayaq dan minumlah hari-hari untuk memecahkan batu karang hat sama dok habaq tadi.

3. Jus Lemon dan Minyak Zaitun Minyak zaitun berfungsi sebagai bahan pelinciaq yang dapat menghilangkan batu karang dan memastikan ginjai hampa berfungsi dengan lancaq.

4. Teh Biji Tembikai Biji tembikai bertindak sebagai julap yang akan mencuci dan memecahkan batu yang terdapat di dalam ginjai. Caranya adalah dengan merebuih biji tembikai kedalam 1 liter ayaq, tapih dan minum bersama madu.

5. Delima Sifat astrigen yang terdapat dalam jus delima akan membantu ginjai melindungi asid urik yang terkandung di dalamnya. Ia jugak dapat mencegah penghasilan batu karang.

6. Batang Pokok Pisang Selain daripada lima bahan diataih, batang pokok pisang merupakan medium palin efektif di dalam menghilangkan batu karang. Ianya bersifat diuretik yang menghancoqkan batu karang secara semula jadi. Caranya ialah dengan merebuih batang pisang sehingga mendidih dan diminum apabila suam. utaranews. com


Jus Delima Dan Batang Pisang Berkesan Hancoqkan Batu Karang

Jus Delima Dan Batang Pisang Berkesan Hancoqkan Batu Karang

Jus Delima Dan Batang Pisang Berkesan Hancoqkan Batu Karang
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme