cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Jangan Pikiaq Nafkah Batin Tue Happy Happy Ataih Katil Je Joy Revfa Beri Penerangan Maksud Sebenaq Nafkah Batin


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-13 12:12:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Perkara pertama yang toknek terpikiaq apabila menyebut nafkah batin dah tentu aktiviti yang hanya boleh dilaku oleh laki bini iaitu hubungan seks. Otak toknek tak adalah bersih suci sangat. Memang kalau nafkah batin = seks. lepaih tue barulah terpikiaq bab-bab batin lain macam gembirakan hati isteri, bermain dengan anak-anak, bagi didikan agama dan sebagainya.

Jadi dah tentu toknek keliru apabila Joy Revfa memaklumkan yang Hafiz Hamidun tak mampu memberi nafkah batin kepadanya di sidang media kemarin. Joy Revfa telah pun menggunakan akaun sosialnya untuk memberi penerangan lebih lanjut tentang pasai nafkah batin yang dimaksudkannya di dalam sidang media kemarin. Tulih Joy:- NAFKAH BATIN? Apa maksud sebenarnya? .

Since ghamai sgt yg kecoh ttg tentang pasai NAFKAH BATIN. . Haa ni nak perjelaihkan yg cetek sgt ilmu tu. Jangan pikiaq Nafkah Batin kononnya nak buat anak je. Dia gagai memberi nafkah batin yg cheq maksudkan di sidang media tadi tu membawa byk maksud. . tak perlu cheq perjelaihkan disini Jangan pikiaq Nafkah Batin tu happy2 ataih katil je. .

Kalau tak tau sgt maksud tu google atau tanya ustaz2/ustazah2 dulu apa sebenaqnya Nafkah Batin yg cheq maksudkan. Yg tetap menghukum cheq konon membuka aib dia, silakan. Hanya yg follow keh cheq dari awai saja tau sapadia yg buka aib sapadia terlebih dahulu. Tak perlu cheq nk explain satu persatu, org2 bijak pandai je yg tau berpikiaq menilai sapadia betoi atau sapadia salah.

Akai pendek je salah anggap maksud sebenaq Nafkah Batin tu. . Bila kita DIAM org duk menghina mencaci. Bila kita BERSUARA perjelaihkan perkara sebenaq org menghukum pulak. Terpulang lah. Bagi cheq hanya Allah swt sebaik2 penolong pelindung. . Joy Revfa turut upload gambaq di bawah sebagai penjelasan nafkah batin yang dimaksudkannya:- Hari ni toknek telah belajaq satu ilmu baghu daripada Joy Revfa.

Terima kasih Joy. Maksud nafkah batin ni memang meluas rupanya, bukan sekadaq hubungan seksuai macam yang toknek pikiaqkan. Semoga hampa semua jugak dapat belajaq sesuatu yang baghu hari ni. Sumber Instagram Joy Revfa.


Jangan Pikiaq Nafkah Batin Tue Happy Happy Ataih Katil Je Joy Revfa Beri Penerangan Maksud Sebenaq Nafkah Batin




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme