cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-19 22:12:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Jeff Haden, soghang yang sangat berpengaruh dan terkenai di Linkedln dan penulih lebih dari 30 buah buku bisnes dan komunikasi, menjelaihkan lagu mana seseoghang tu dengan mudahnya boleh memenangi kepercayaan semua oghang sekitaqnya dan mencipta imej yang positif.

1. depa tak ketaq lutut gagalOrang yang berkarisma tak cuba try test untuk memenangi semua perkara. Sebaliknya depa berniat untuk memberi lebih tanpa mengharapkan balasan. tak payah bagi depa untuk mengakui kesilapan depa, kegagalan depa atau bercakap pasai kelemahan pmereka. Dan bukan semua oghang akan melaku. depa boleh dengan terbuka bagitau , cheq jelez dengan kamu , atau cheq tak boleh buat, tolong ajaq cheq pasai depa tau oghang sekelilin menghargai kejujuran dan emosi sebenaq.

2. depa menunjukkan betapa ikhlaihnya depa bertemu dengan kamu. Mengekaikan hubungan mata adalah sangat pentin dalam perbualan, dan oghang berkarisma tau pasai ni. depa ghenyih apabila kamu ghenyih. depa mengangguk apabila kamu mengangguk. depa cuma tak akan mengulang semua perkara yang kamu laku. Cuma depa sedang tumpu pada apa yang kamu katakan dan mendengaq apa yang kamu katakan, memberi tumpuan ataih setiap ucapan kamu. Tindak balaih macam tu yang membantu kamu mencari persamaan dengan semua oghang dan mendapatkan kepercayaan teman perbualanan.

3. depa mencari Kefahaman yang sama. Sesetengah oghang secara tak sedaq mencaq perkara dan pendapat yang berbeza, yang boleh membawa kepada pergaduhan. oghang yang berkarisma selului mencari kefahan yang sama dengan semua oghang. Jadi cuba try test cari persamaan antara oghang sekitaq dan teman perbualan kamu. Ia membantu untuk permulaan perbualan ke arah emosi yang positif.

4. depa menggunakan kuasa sentuhanSentuhan adalah alat berkuasa untuk membantu oghang memahami emosi dengan lebih baik. Dalam satu eksperimen, saintis telah cuba try test try test mendapatkan ekpresi 12 emosi dengan menyentuh teman perbualan tanpa perkataan. Hasilnya, 50-83 peratus telah menunjukkan ekspressi emosi yang betoi. Oleh tu, apabila kamu menyampaikan ucapan tahniah kepada seseoghang, cuba try test pikiaq lagu mana cara yang torrrbaek untuk lakukannya. Untuk berjabat tangan atau menepuk bahu seseoghang - bergantung kepada situasi. ni akan membantu membuktikan keikhlasan kamu melalui perkataan , ekspress melalui emosi yang betoi, dan mendapatkan kepercayaan daripada teman perbualan.

5. depa sangat baguih dalam menyampaikan ekspresi muka dan bahasa badan. oghang yang disenangi selalunya menyampaikan emosi depa dengan sangat baik dan tepat. depa akan menukaq ceghita yang palin mencemuihkan menjadi perbualan yang sangat menggoda hati. Dengan menggunakan bahasa bada dan membuat mimik muka apabila bersesuaian , depa menyampaikan mood depa melalui ceghita. ni yang membantu menambat minat teman perbualan dengan ceghita depa.

6. depa tak ketaq lutut kelihatan mangkaq. oghang yang berkarisma tak ketaq lutut untuk laku sesuatu walau kelihatan janggai. Sebab itulah ghamai oghang hormatkan depa. Apabila kamu bersedia untuk menunjukkan kelemahan kamu dan tak ketaq lutut untuk kelihatan mangkaq, oghang ghamai tak akan ketawakan kamu. depa ketawa bersama-sama kamu. pasai depa semua paham bahawa ia tak apa untuk tak tau buat sesuatu.

7. depa sangat baguih dalam bertanya soalan. oghang yang digemari ghamai akan dengan mudah membuat kamu bercakap pasai diri kamu. depa tak teragak-agak untuk bertanya soalan dan jugak bercakap pasai diri depa. oghang macam ni akan dengan ikhlaih ingin tau apa yang kamu pikiaqkan, dan inilah yang menjadikan depa sangat dipercayai. elok-elok ja kamu mendapat tau sesuatu pasai seseoghang, tanya depa soalan pasai perkara tu dan habaq depa perkara yang sama pasai kamu. ni akan menunjukkan kamu mempunyai persamaan yang boleh menjadi topik perbualan yang menarik.

8. depa sentiasa dapat mengingat nama. oghang yang berkarisma sentiasa dapat mengingati dengan betoi nama-nama dan perkara-perkara kecik. Yang pastinya seseoghang menyebut nama kamu padahai kamu hanya kenai dia untuk sat saja, atau berjumpak sekali saja, dan kamu berasa sangat pentin dalam perbualan tu. panggey oghang tu dengan nama, dan ingat nama memba-membanya, memba atau haiwan peliharaan. oghang tu akan berpikiaq positif tentang pasai hampa.

9. depa banyak mendengaq dan kughang bercakap. Kebanya oghang tak boleh mendengaq langsung. Semua oghang mau berkongsi ceghita masing-msin. Dan ia merupakan perasaan yang baik sekiranya hampa dok berceghita pasai satu ceghita dan dengan berhati-hati kamu mendengaq , dan memberi reaksi yang beremosi kepada ucapan kamu. oghang yang menjadi kegemaran ghamai ni, selalunya mendengaq, dan depa lebih suka mendengaq daripada bercakap. ni yang membatu depa belajaq sesuatu yang menarik pasai oghang lain dan mencari persamaan.


Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni

Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni

Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni

Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni

Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni

Jadilah Oghang Yang Palin Digemari Di Dunia Dengan 9 Trik Psikologi Yang Mudah Ni




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm