cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-09 22:04:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Setiap pasangan laki bini konfem mengimpikan anak yang berkulit putih gebu. Genetik adalah faktoq utama untuk mendapat anak yang berkulit cun. Pasangan yang berkulit gelap konfem agak payah untuk mempunyai anak yang berkulit putih gebu, begitu jugak sebaliknya. Memang payah untuk mendapat anak dengan kulit yang putih gebu,sekiranya ibubapanya mempunyai genetik berkulit gelap. tapi masih dok ada cara yang telah dilaku oleh oghang-oghang tua supaya pasangan laki bini mendapat bayi yang berkulit putih dan gebu. Cara-cara tu hendaklah dilaku semasa bayi masih dok di dalam kandungan lagi. Sila cuba try test beberapa makanan di bawah ni sekiranya hampa ingin mempunyai anak yang berkulit puthi bersih dan cerdaih sejak dalam kandungan lagi.

1. Sayuran Hijau Menurut kajian, sayuran yang diambik oleh ibu mengandung, telah terbukti dapat melindungi rahim serta plasenta. tak kira samada sayoq yang di makan mentah, masak sup, tumih atau apa saja. Serat yang terkandung didalam sayuran hijau mampu menolong proses pencernaan ibu mengandung menjadi lebih lancaq. Hasilnya ayaq ketuban menjadi bersih serta kulit bayi bebaih kusam. walaupun kaitan antara pengambilan sayuran hijau dan kesannya pada kulit bayi belum penah di uji secara mendalam, hampa tak boleh ambik ringan pasai pengambilan sayuran hijau hari-hari. Selain daripada untuk mendapat bayi berkulit putih, pengambilan sayuran hijau adalah baguih untuk keperluan nutrisi ; vitamin dan mineral kepada bayi, contohnya bayam dan sawi.

2. ayaq nyoq ayaq nyoq mengandungi elektrolit yang bertindak sebagai anti oksidan semulajadi kepada badan kita. Beberapa ahli ginekologi mencadangkan semuga ibu mengandung mengamalkan minum ayaq nyoq. Ia ghamai dok kata dapat menjernihkan ayaq ketuban. selain tu ia jugak membersihkan rahim. ayaq nyoq telah di kategorikan minuman yang sihat untuk ibu mengandung selain daripada mencegah dehidrasi.

3. Kacang Hijau Amalan minum ayaq rebusan kacang hijau atau pengambilan buboq kacang hijau jugak merupakan langkah yang baik dalam usaham mendapatkan kulit bayi yang putih bersih. Meminum ayaq rebusan atau konsumsi buboq kacang hijau jugak adalah langkah pas yang dapat dikerjakan supaya kulit bayi putih bersih. Kacang hijau kaya dengan protein sayuran dan asid folik, kedua-dua nutrisi ni mampu menjernihkan ayaq ketuban serta memutihkan kulih bayi. selain tu, ia jugak dipercayai dapat meningkatkan kecerdasan bayi sejak dari dalam kandungan.

4. ayaq Putih ayaq putih atau ayaq kosong jugak berguna dalam sistem pembersihan serta penjernihan ayaq k3tub4n bagi ibu mengandung. Ibu mengandung digalakkan untuk ambik ayaq kosong sebanyak 8 gelaih hari-hari dalam usahanya untuk mendapatkan kulit bayi yang putih bersih. Semakin banyak minum ayaq, semakin baguih kesannya. Oleh tu, jangan lupa sediakan sebotol besaq ayaq kosong sekiranya hampa sedang buat aktiviti jasad.

5. Jauhi Lemak Dagin serta Kulit hampa tentu penah tengok oghang tua yang mempunyai tanda hitam diwajahnya. oghang-oghang tua kata bahawa tanda lahiaq tu jengoi pasai semasa mengandungkan dia,ibunya sangat gemaq memakanm lemak dagin dan kulit. Lemak dagin serta kulit ni memiliki kandungan lemak tepu serta kolesterol. Lemak tepu atau kolesterol akan mendap di bahagian tubuh janin serta ia akan menjadi tanda lahiaq yang mencacatkan penampilan bayi hat sama dok habaq tadi. Oleh tu, jom jauhi lemak haiwan dan kulit haiwan, supaya kulit bayi dalam kandungan menjadi putih, bersih dan gebu.


Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu

Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu

Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu

Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu

Ingin Anak Putih Macam Mat Saleh Ni 5 Cara Pemakanan Untuk Dapatkan Anak Berkulit Putih Gebu
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme