cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Huawei Nova 2i Buat Rakyat Malaysia Tak Mudah Duduk Lepaih Viral


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-12 21:22:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Percaya atau tak, la la nih ni dah ada smartphones yang mempunyai 4 kamera? Apa yang lebih awesome, kalau hampa semua sangka ghega smartphones secanggih ni barangkali mencecah palin tak pun RM2,000 ke ataih, hampa semua silap. ni pasai phone secanggih ni cuma dijuai pada ghega RM1,299 saja. mughah gila!! Biasanya smartphones canggih sampai ada 4 kamera ni mana barangkali dapat beli dengan ghega mughah macam tu.

Huawei Nova 2i baghu-baghu ni viral di media so-siall pasai dilengkapi dengan 2 kamera di bahagian hadapan dan 2 lagi di bahagian belakang dan ianya mendapat sambutan yang sangat menggempaqkan. tengok saja post kami di Facebook Oh! Media tentang pasai phone ni yang buat ghamai teruja untuk memilikinya! pasai daya tarikan Huawei Nova 2i ni adalah pada kameranya, lebih baik Ohmedia tumpukan pada kamera dia dulu.

Nova 2i ni pada bahagian hadapan dikuasakan oleh 2 kamera iaitu 13mp F. 20 aperture dan jugak 2mp F. 24 aperture untuk sensoq kedalaman depth sensing . Untuk kamera di bahagian belakang pulak, ianya lengkap dengan kamera 16mp dengan sensoq kedalaman 2MP. Teknologi canggih macam ni membolehkan gambaq hampa kelihatan bokeh latarbelakang kabur untuk mendapatkan gambaq seakan-akan dari Dslr biaqpun menggunakan kamera hadapan untuk selfie.

Fuh, ni oghang pompuan lah yang palin suka! Smartphones canggih dan mahai pun takdak features macam ni lagi. Kalau tu belum cukup memuaskan hati hampa semua, Huawei Nova 2i turut dilengkapi dengan Selfie Tonin Flash di bahagian hadapan. ni bukan sekadaq flash biasa tau sebabnya teknologi ni buat gambaq hampa semua lebih nampak natural biaqpun dalam suasana gelap.

ni merupakan first time Huawei mengeluaqkan smartphones dengan teknologi macam ni. Ok sebenaqnya banyak lagi features menarik pada kamera dia tapi Ohmedia ghasa apa yang dah kami kongsikan tu dah lebih dari cukup. Selebihnya memang banyak lagi features menarik sedia ada macam smartphones keluaran Huawei lain. Hebat betoi perkembangan teknologi Huawei ni kan? Huawei Nova 2i dilengkapi dengan skrin 5.

93-inch FullView dengan paparan HD bersaiz 2160x1080. Saiz Nova 2i ni kecik saja dan mudah nak pegang. Tapi walaupun kecik, skrin dia memang cukup besaq untuk hampa semua enjoy hari-hari menggunakannya. Layan movie, main game, layan sosial media dan pelbagai lagi boleh hampa semua laku dengan puas. Dilengkapi dengan pemprosesan Kirin 659, ruang simpanan sebanyak 64GB dan 4GB RAM menjadikan Nova 2i ni dok ada di dalam prestij yang tersendiri sebagai phone ghega pertengahan.

Kiranya Huawei Nova 2i ni dah set satu benchmark untuk spec dan jugak ghega bagi syarikat phone lain selepaih ni. Palin Ohmedia respek tentulah ghega dia yang cuma RM1,299. sungguh baq hang, satu ghega yang sangat berpatutan dan berbaloi untuk dimiliki sapa-sapa saja. Jangan heghan kalau lepaih ni oghang kiri dan kanan hampa semua masing-masin layan selfie guna Huawei Nova 2i ni.

hampa semua mesti kenai dengan nama Hannah Delisha kan? artis yang semakin terkenai di Singapura dan Malaysia masa ni. Menurutnya, Huawei Nova membolehkan dia cuba try test try test sendiri phone hat sama dok habaq tadi dan sekaliguih menjadi sebuah smartphones kegemarannya untuk kegunaan harian. Huawei Nova 2i akan mula dijuai kepada rakyat Malaysia pada 13 Oktober 2017 ni dan untuk batch pembeli terawai akan dapat hadiah misteri bernilai RM499.

So nak tunggu apa lagi ya? Kalau dah memang phone la la nih tengah nazak, ni masanya untuk kembali bergaya dengan 4 kamera! Haha. Info lanjut boleh ke Facebook Huawei dan kalau nak beli, pergi saja ke VMALL.


Huawei Nova 2i Buat Rakyat Malaysia Tak Mudah Duduk Lepaih Viral

Huawei Nova 2i Buat Rakyat Malaysia Tak Mudah Duduk Lepaih Viral

Huawei Nova 2i Buat Rakyat Malaysia Tak Mudah Duduk Lepaih Viral

Huawei Nova 2i Buat Rakyat Malaysia Tak Mudah Duduk Lepaih Viral








ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme