cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Hampa Penin Pala Dengan Rutin Harian Amalkan 5 Tips Mudah Ni Untuk Mengurangkannya


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-13 07:32:02
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Berikut adalah tips-tips yang barangkali boleh diguna pakai oleh anda

1. Bercakap dengan seseorangBercakap boleh berfungsi dengan baik mengalihkan perhatian hampa dari pemikiran yang menimboikan tekanan atau membebaihkan beberapa ketegangan yang dibina dengan membincangkannya. Tekanan boleh mengelakkan pertimbangan hampa dan menghalang hampa tengok perkara dengan jelaih. Bercakap-cakap melalui memba, memba satu ofih, atau jugak profesionai terlatih, boleh membantu hampa mencari penyelesaian kepada tekanan hampa dan meletakkan masalah hampa ke dalam perspektif.

2. Mengawai sebaik mungkinTekanan boleh dicetuihkan oleh masalah yang barangkali kelihatan seakan-akan mustahil untuk diselesaikan. Belajaq untuk lagu mana mencari jalan penyelesaian torrrbaek untuk masalah hat sama dok habaq tadi. Sebagaimana yang kita semua tau bahawa sesuatu masalah tak akan selesai kalau kita tak ambik langkah-langkah untuk menyelesaikannya. Salah satu cara yang boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah yang timboi adalah dengan menulih masalah hat sama dok habaq tadi dan menyenaraikan seberapa banyak cara untuk menyelesaikan masalah hat sama dok habaq tadi.

3. Atoqkan jaduai seharian hampa. Adalah lebih mudah kalau kita menyediakan jaduai untuk aktiviti seharian kita supaya lebih teratoq dan tak tergesa-gesa dalam membuat keputusan aktiviti mana satu yang perlu dilaku. Dengan ada nya jaduai seharian kita lebih tau aktiviti apa yang perlu dilaku terlebih dahulu dan lebih pentin dapat membantu kita mengurangkan penin pala dalam memilih gheja yang mana satu perlu diselesaikan. cadangan kami dari pihak Nakbebel cuba try test buat jaduai secara harian dan sentiasa kemaskini jaduai hampa dengan menyelesaikan masalah yang lebih susah terdahulu pasai otak kita lebih cerdaih di waktu pagi.

4. Belajaq untuk kata TIDAKpunca penin pala yang biasa berlaku adalah pasai terlalu banyak perkara untuk dilaku dan masa yang singkat untuk buat sesebuah tugasan. Namun dalam keadaan ni, ghamai yang akan tetap kata YA untuk ambik tugasan tambahan. Belajaq untuk kata tak kepada permintaan tambahan atau tugasan yang tak pentin. Bukan pasai kita baloq, tapi pasai kita jugak ada tugasan yang perlu diselesaikan. Setiap permintaan tu boleh ditolak dengan baik dan tak semestinya hanya dengan jawapan tak tapi boleh dicakap dengan cara yang lebih sopan macam: cheq mintak ampun,cheq tak boleh buat tugasan ni pasai cheq ada tugaih lain yang perlu diselesaikan cheq boleh buat tugaih ni, tapi tugaih cheq yang sedia ada masih dok belum selesai

5. Berehat Berehat sebentaq sekiranya hampa meghasakan diri hampa tak sihat untuk buat tugaih. Jangan memaksa diri hampa untuk menyiapkan tugasan tu secepat barangkali, ni pasai hal hat sama dok habaq tadi boleh mendatangkan penin pala secara berganda.


Hampa Penin Pala Dengan Rutin Harian Amalkan 5 Tips Mudah Ni Untuk Mengurangkannya




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme