cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Guru Vokasionai Berasai Dari Sabah Menang Pertandingan Antarabangsa Dengan Hadiah Berjumlah Rm4 42 Juta


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-02 16:04:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Sekali lagi negara kita telah dibanggakan oleh salah soghang guru di Malaysia selepaih menjadi pemenang di Anugerah Antarabangsa Inovasi dan Keusahawanan mendapat Anugerah Pengajaq 2017 yang diadakan di Paris baghu-baghu ni. Diberi nama Mohd Sirhajwan Idek, yang mengajaq Bahasa Inggeris berjaya meraih anugerah tu sambey menewaihkan sembilan finalih antarabangsa yang lain macam Amerika Syarikat, United Kingdom, Rusia, Jerman, Kanada, Denmark dan Colombia.

Hebat cikgu!Menurut NST, guru berumoq 29 tahun tu telah merangkoi tiga anugerah antarabangsa yang lain macam Macmillan Teachers at My Heart in 2016, Express Publishin IATEFL Scholarship in 2017 dan Nationai Teacher Icon Award bagi tahun ni. Berasai dari Sabah, Idek melampiaskan perasaan terujanya kepada NST pasai pentinnya memenangi anugerah ni, katanya ni adalah penghargaan yang sangat dibanggakan untuk negara pasai ni menunjukkan bahawa sistem pendidikan kita sama taraf dengan negara maju yang lain dan diiktiraf di peringkat antarabangsa .

Guru ni telah mengajaq di Sekolah Vokasionai Keningau dan merupakan satu-satunya guru yang mewakili Asia. Kebanyakkan yang lain adalah pensyarah. Pertandingan antarabangsa ni menawaqkan hadiah lumayan tang mana pemenang akan membawa balik hadiah wang berjumlah AS 1 Juta RM4. 42 juta Kecekalan dan sikap dedikasi beliau berjaya mentransformasikan sekolah berkenaan ke fasa baghu apabila sekolah terlibat berjaya mendominasi pertandingan bahasa Inggeris yang dianjoqkan pada pertengahan tahun ni.

Selain aktif dalam kokurikulum bahasa Inggeris, penulisan bahan mengajaq, beliau jugak serin diundangkan bagi membentangkan kajian, cara pengajaran, penerbitan artikel ilmiah serta pertandingan inovasi di persidangan antarabangsa yang dianjoqkan. Tahniah buat cikgu Mohd Sirhajwan Idek! Semoga anugerah hat sama dok habaq tadi dapat mencetuihkan lagi kesedaran kepada anak-anak muda tentang pasai pentinnya Bahasa Inggeris di kelompok pelajar-pelajaq di sekolah.

Syabas!


Guru Vokasionai Berasai Dari Sabah Menang Pertandingan Antarabangsa Dengan Hadiah Berjumlah Rm4 42 Juta

Guru Vokasionai Berasai Dari Sabah Menang Pertandingan Antarabangsa Dengan Hadiah Berjumlah Rm4 42 Juta

Guru Vokasionai Berasai Dari Sabah Menang Pertandingan Antarabangsa Dengan Hadiah Berjumlah Rm4 42 Juta
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme