cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Gigabyte Aoruih X9 Dilancaqkan Komputer Riba Sli Ternipih Di Dunia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-20 11:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Teknologi SLI membolehkan dua ataupun lebih kad grafik digunakan di dalam sebuah komputer. ni akan meningkatkan kemampuan grafik tapi memerlukan kerangka PC yang besaq untuk menggunakannya. Sejak diperkenaikan pada tahun 1998 oleh 3dfx, teknologi ni dah semakin maju dan la nih boleh digunakan pada komputer riba bersaiz kompak. Gigabyte Aoruih X9 ialah komputer riba untuk gamin yang dilengkapi sistem SLI tapi masih dok cukup nipih dengan ketebalan maksimum 1.

18 . ni menurut Gigabyte menjadikannya komputer riba dengan SLI ternipih di pasaran. Ia dilengkapi skrin 17.

3 UHD/QHD 102HZ IPS LCD, dijana pemproses Intel Core i7-7820HK, memori sehingga 16GB, storan SSD sehingga 1TB dan storan HDD sehingga 1 TB. Ia dilengkapi dua kad grafik Nvidia GeForce GTX 1070 8GB GDDR5, Sistem penyejuk dengan lapan paip haba digunakan bagi memastikan komputer ni dapat berfungsi dengan optimum. walaupun nipih ia masih dok menggunakan papan kekunci mekanikai dengan sokongan lampu RGB. Selain daripada tu turut dilengkapi 1 port Thunderbolt 3 USB-C ,1 USB 3.

1 USB-C , 3 USB-A, 1 Mini-Display, 1 HDMI dan 1 pembaca kad SD. Pada bahagian audio pulak ia mempunyai satu DAC ESS Sabre HiFi dengan dua pembesaq suagha dan dua sub-woofer. Sebuah bateri sebesaq 94.

24Wh menjadi sumber kuasa. Gigabyte Aoruih X9 dijuai pada ghega 1749 RM 7381 untuk model asaih dan meningkat ke 3799 RM 16033 untuk model palin ekstrem. Kedua-dua model menggunakan sistem operasi Windows 10 Pro.


Gigabyte Aoruih X9 Dilancaqkan Komputer Riba Sli Ternipih Di Dunia
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme