cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Filem Pertama Tak Lawak Mamat Khalid Lebuhraya Ke Neraka Patut Ke Hampa Semua Tengok


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-05-17 20:52:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Mamat Khalid tentulah nama yang tak perlu diperkenaikan lagi. Karyanya melalui filem macam Rock Bro, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Man Laksa, dan banyak lagi sungguh baq hang, telah banyak mengubah persepsi kepada industri perfileman di negara kita. Filem terpalin baghu arahan beliau iaitu Lebuhraya Ke Neraka sekali lagi mendapat pujian ghamai apabila ni menjadi filem pertama beliau yang tak menerapkan unsur-unsoq komedi tapi memfokuihkan tentang pasai soai kerohanian untuk santapan para penonton dengan cara yang amat kretif sekali.

Diterajui Awie dan Khiaq Rahman, filem yang sarat dengan mesej kesedaran ni turut dibintangi oleh Shah Jaszle, Miera Leyana, Dazrin Kamarudin, Fatin Syahirah, serta penampilan spesial oleh Pekin Ibrahim. Trailer SinopsisLebuhraya ke Neraka berkisah tentang pasai sekumpulan puak motoq berkuasa tinggi yang beghenti berehat masa berkonvoi ke utara telah kena ambush penyakit misteri secara tiba-tiba.

Bob Awie yang tak mengalami penyakit misteri macam memba-rakannya, bergegaih mencari bantuan dan telah bertemu dengan soghang lelaki aneh bernama Tyson Khiaq Rahman yang bersetuju untuk menolong depa. Tyson telah mengenakan syarat kepada Bob untuk ambik nyawa memba-memba Bob sebagai balasan ataih pertolongan yang bakai dihuloqkannya. Mampukah Bob membuat keputusan yang membahayakan nyawa memba-rakannya?awat Patut Tengok?kalau hampa ghasa barangkali dah terlalu lama tak menonton filem tempatan yang baik, ni adalah filem yang boleh mengubah persepsi hampa pada filem tempatan.

lagu mana filem ni diolah dari awai sehingga habih langsung bukan macam filem klise kerohanian biasa yang penah hampa tonton sebaliknya filem ni memerlukan hampa lebih rilek untuk berpikiaq kembali tentang pasai diri sendiri. Naskah unggoi dari Mamat Khalid macam filem ni seharuihnya diketahui oleh lebih ghamai lagi untuk sama-sama pergi menontonnya pada hujung minggu ni.

Filem Lebuhraya ke Neraka ni telah mula ditayangkan pada 4 Mei yang lepaih. Diterbitkan oleh Grand Brilliance, filem edaran Primeworks Distribution ni merupakan sebuah filem kerohanian yang konfem akan merangsang pemikiran serta mencetuih keinsafan para penonton tentang pasai kesediaan dalam menempuh kematian.


Filem Pertama Tak Lawak Mamat Khalid Lebuhraya Ke Neraka Patut Ke Hampa Semua Tengok


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme