cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Claim Kuda Kepang Milik Depa Pakaian Miss Grand Malaysia Dibantai Netizen Indonesia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-04 17:22:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Episod tuduhan mencurik oleh rakyat Indonesia terhadap Malaysia berulang apabila kali ni kuda kepang pulak menjadi puncanya. Peserta ratu cun Miss Grand Malaysia, Sanjeda John memperagakan kuda kepang atau jugak dikenali sebagai kuda lumpin dalam satu sesi fotografi untuk pertandingan tu. Meraikan kepelbagaian dan mendidik persamaan Kami ambik langkah berani untuk menunjukkan budaya dan warisan negara kita yang berwarna-warni dan unik.

semuanya pasai meraikan kepelbagaian dan mendidik persamaan dimiliki pasai sejarah unik dikongsi terutamanya di rantau ni. Menurut Jude Benjamin Lisa selaku pengarah nasionai di Miss Grand Malaysia Organisation, pemilihan kostum berkenaan dibuat untuk merayakan variasi budaya dan adat tradisi yang dikongsi kedua-dua negara. Pakaian berkenaan akan dipakai Sanjeda untuk kategori pakaian kebangsaan tang mana peserta menggunakan elemen tradisi dan budaya masing-masin untuk diketengahkan kepada masyarakat luaq.

tak sesuai mewakili Malaysia Netizen negara jiran berpendapat pemilihan kuda kepang tak bersesuaian pasai tarian tu berasai dari Indonesia dan tak boleh digunakan untuk mewakili negara lain. Sebelum ni rakyat Indonesia mengamuk dan mendakwa Malaysia mencurik warisan negara depa macam lagu ghasa Sayang, tarian pendet dan makanan iaitu nasik goreng, popia dan sate.

Palin sempoii, Yuna pun penah diorang claim diorang punya tau! balaih netizen Indonesia


Claim Kuda Kepang Milik Depa Pakaian Miss Grand Malaysia Dibantai Netizen Indonesia




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme