cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Civic Type R Cipta Rekod Sebagai Kenderaan Pacuan Roda Depan Terpantaih Di Dunia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-02 22:02:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Honda Malaysia dah umumkan ketibaan model Honda Civic Type R ke pasaran Malaysia. Model yang diiktiraf sebagai kenderaan pacuan roda depan FWD terpantaih dengan catatan rekod 7 minit 43. 90 saat dilitaq Nurburgrin. Civiv Type R baghu ni mengaplikasikan konsep berteknologi tinggi sehingga dapat mencipta rekod baghu bagi model produk FWD. Pembaharuan yang dibuat pada Civic antaranya penambahbaikan bahagian aerodinamik yang menawaqkan prestasi lebih baik dan stabil.

Dibuat dengan rangka badan yang lebih kukuk, Civic Type R menggunakan enjin 2. 0 liter Vtec cas turbo. Enjin tu mampu menghamboqkan kuasa 310PS dan tork maksimum 400Nm. Ia kemudian digabungkan dengan transmisi manuai 6 kelajuan yang dapat memberi pengalaman pemanduan yang syok dan berprestasi. Research and Development Honda telah hasilkan tranmisi manuai yang mampu menukaq gear dengan tepat.

Hot hatch tu dipadankan dengan 3 mod pemanduan iaitu Comfort, Sport dan Plus-R. Ketiga-tiga mod tu akan menala pada bahagian Adaptive Damper System ADS , Drive-by-Wire throttle DBW , Electronic Power Steerin EPS , Vehicle Stability Assist VSA , kawalan traksi dan sistem brek. Setiap mod pemanduan menawaqkan kestabilan pengendalian dan pemanduan.

Selain tu, penggunaan sistem ekzos menampakkan gheta lebih sporty menerusi bunyi ekzos yang cengeyy masa memecut. Pada kelajuan maksimum, ekzos turut menghasilkan hasil berkuasa manakala pada julat putaran tinggi ia mengurangkan bunyi yang tak menyenangkanRim aloi aluminium 20 inci yang direka untuk kelajuan dan pemanduan agresif. Brek pulak diserahkan kepada brek Brembo berkualiti tinggi.

Honda Civic Type R untuk pasaran Malaysia diimport dari Kilang Honda Swindon, United Kingdom manakala bahagian enjin dihasilkan di Anna, Ohio Honda of America Manufacturin Inc.


Civic Type R Cipta Rekod Sebagai Kenderaan Pacuan Roda Depan Terpantaih Di Dunia

Civic Type R Cipta Rekod Sebagai Kenderaan Pacuan Roda Depan Terpantaih Di Dunia

Civic Type R Cipta Rekod Sebagai Kenderaan Pacuan Roda Depan Terpantaih Di Dunia

Civic Type R Cipta Rekod Sebagai Kenderaan Pacuan Roda Depan Terpantaih Di Dunia
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme