cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Cheq Tak Penah Berniat Beghenti Merokok Tengok Lelaki Ni Apa Jadi Antara Dia Dan Rokok


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-29 22:36:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


Perkenalan cheq dengan si dia bermula seawai usia14 tahun Tahun 1997 bercinta dengancik Dunhill 7s -cik Perrily s 25s -cik Suriadan melekat di hati adalah Marlboro 14 soft packdan palin last Marlboro 20 soft pack nampak macho ketuk soft pack sampai keluaq rokok gitu cheq bermula bukan dengan pengaruh kawanSaya terpengaruh dengan libido mau nampak matang dan macho serta imej bad boy jejaka jejaka SBP diSekolah Menengah Sains Sultan Mohamad Jiwa.

Kesimpulannya cheq terpengaruh dengan lagak memba memba yang nampak macho bila menghembuih huruf O masa cheq masih dok mengira bulu di kaki. Bermula dengan achai jaga line di tandasJadi achai fly beli rokok danSampailah jadi senioq yang pau rokok juniorAdrenalin masa membuat senaman paru paru dengan risiko tertangkap memang mengujakan. degupan jantung masa menyeludup rokok masuk masa keluaq outin memang tak penah dilupakanTambah lagi cheq dulu usahawan MaggiJadi mudahlah cheq seludup ke dalam asramaAlhamdulillah cheq tak penah tertangkap atau tergantung sekolahMalah menjadi Pengawaih sejak form 3 cheq pun tak tau awatlaa Sampailah Form 5 cheq dilucutkan jawatan dan bukan ataih sebab rokok - ironi bukan?Pada besday 18 tahun iaitu umoq dibenaqkan merokokAyah cheq membawa cheq berjalan jalan - Father and Son moment di dalam keretaMenasihatkan cheq dengan umoq 18 tahun jangan merokok pasai rugi dan tak berfaedahSebagai anak yang baik cheq mengiyakan saja dengan bagitau Baiklah bapak Kehidupan cheq sebagai perokok yang macho diteruihkan dimatrikulasi Kolej Tajuniversiti UPMbisnes MLM Luxorbisnes komputer OKCSSaya selului ditanya oleh memba kawanBila nak beghenti rokok?Jawapan cheq selalunya dah bermula awatlaa mau beghenti? cheq memang tak penah ada niat beghenti merokokeven bila pergi IMKK 2012kan ada sesi lempaq rokoksaya tak terusik nak lempaq pundalam hati cheq berkatasemua yang tauk rokok ni poyomemang poyo punsemua isap rokok balik selepaih IMKKsemangat sat jeSehinggalah 2013Saya dilanda demam danTerlantaq seminggudan of course BUKAN sebab rokokyang menjadi cabaran kepada cheq adalahkerana cheq tak boleh duduk saja dan sakitsaya mesti bekerjadan oleh sebab demam tak kebah kebahmembuatkan cheq tak tahan lagi nak tinggai di rumahMaka pada hari ke 10 cheq demamSaya berdoa Allah kau sembuhkan aku - aku berjanji akan beghenti merokok tau jadi apa?Esoknya cheq sihatDan berdasaqkan janji sayaSaya patuh dan taatSaya tak sentuh rokokSampai saat cheq menulih post iniAlhamdulillahRindu rokok?tak pernahSusah nak tinggaikan rokok ?mudah jeNak merokok balikTidak penah terfikirApa cheq dapat lepaih cheq beghenti merokok?Satu perkara adalah poket sentiasa ada duitDua perkara adalah hampa terasa ringan otak pasai dulu bila sangap rokok kena carik mana tempat makan juai rokok kalau takda memba nak pau Ketiga perkara adalah mudah didampingi pasai cheq tak berbau rokokKeempat perkara adalah hampa boleh ghasa rejeki lebih mudah sampai dan tak disekat sekatKelima perkara adalah susah nak sakitBila cheq jadi quitterSaya jugak sedaq satu perkaraOrang merokok ni banyak tauk masaNak masuk gheta merokokNAk keluaq gheta merokokBerak nak rokokLepaih makan nak rokokNak mula meetin nak rokokLEpaih meetin nak rokokSemua rokok semua benda di ataih cheq penah buat Dan bila oghang kata susahnya nak berhentiTipuBerhenti sikit sikitJadah dia - poyo gila kalau cheq jumpak mamat camniNak beghenti - beghenti jelahSebab hampa tak beghenti adalah pasai hampa tak beghenti pasai AllahJika hampa besaqkan AllahAllah akan bantu hampa berhentiPernah mintak Allah untuk hampa beghenti merokok?cheq pernahdan Allah bantu sayaOh yaSaya bukan nak positionkan diri buat seminar beghenti merokokAtau jadi ustat yang hampa cari selama iniSaya berkongsi ceghita cheq dan si dia20 tahun cheq merokok dan cheq beghenti begitu sajaLepaihkan ceghita cinta cheq dan move on dengan hidup sayaMengapa ceghita cinta?pasai bibiaq cheq bertemu bibiaq si dia lebih banyak dari bibiaq isteri sayaDan kalau hampa memba cheq dan hampa masih dok merokok lagiGo on - we still kawanSaya tak letakkan rokok sebagai tanda memba kitaSaya penah merokok jadi cheq tau lagu mana seronoknya menghembuih asap menghalau puakaSaya berdoaAllah akan bantu hampa stop dan jadi Macho secara sihatSiapa sini quitter macam cheq?Boleh kongsi ceghita lagu mana hampa beghenti?Supaya menjadi inspirasi generasi akan datang.



Cheq Tak Penah Berniat Beghenti Merokok Tengok Lelaki Ni Apa Jadi Antara Dia Dan Rokok

Cheq Tak Penah Berniat Beghenti Merokok Tengok Lelaki Ni Apa Jadi Antara Dia Dan Rokok




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme