cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Cheq Tak Mangkaq Cheq Saja-saja Tweet Dalam Bentuk Sarkastik Nur Fathia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-12 21:12:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


baghu-baghu ni, Nur Fathia telah dihentam teghok pasai upload satu statuih yang menunjukkan pelakon tu keliru dengan maksud cashless . Memang banyak kritikan dan hentaman yang diterima oleh Fathia daripada netizen. Kemungkinan besaq Fathia tertukaq sistem barter dan cashless , tang mana kita tak perlu menggunakan wang tunai, sebaliknya hanya perlu menggunakan kad untuk membuat sebarang pembayaran.

ghamai jugak netizen yang tertanya-tanya sama ada Fathia betoi-betoi tak tau maksud cashless atau saja-saja ingin mencurik perhatian. Lebih teghok, ada segelintiaq netizen telah melabelkan Fathia sebagai soghang yang mangkaq . tak ingin teruih dihentam, Fathia tampil memberi penjelasan. Rupa-rupanya tweet hat sama dok habaq tadi adalah sarkastik dengan keadaan ekonomi Malaysia yang tak menentu.

Kata Fathia:- cheq tak mangkaq. cheq sedaq dan paham maksud tajuk berita tu cuma cheq saja-saja Tweet dalam bentuk sarkastik. cheq menerima paparan skrin berita berkenaan daripada soghang kenalan. tengok artikel tu cheq teruih terdetik dan tweet apabila tengok keadaan ekonomi negara yang kughang memuaskan la la nih ni.

Sebagai rakyat kita ada hak untuk bersuara. cheq memuat naik statuih terlibat adalah dalam bentuk sarkastik dan tak menyangka ia menjadi tulaq. Cashless membawa pelbagai maksud. cheq bukan laku kajian berkenaan tweet yang diupload. Ia hanya sekadaq pandangan semata-mata. Kalau masyarakat ambik ia sebagai perkara yang serius, susahlah. awat tak ambik dari sudut positif dan berusaha mengubah negara menjadi lebih baik Fathia jugak turut membuat penerangan menunjukkan bahawa dia memahami apa yang dimaksudkan dengan cashless .

Malah Fathia jugak menegaihkan segala kecaman yang diterima tak mematahkan semangatnya. Kata Fathia lagi:- cheq tengok tweet cheq tu sedikit sebanyak memberi kesedaran kepada oghang ghamai. walaupun cheq ni bukan sapa-sapa tapi netizen ambik kenyataan cheq tu sebagai sesuatu yang serius. cheq paham kenyataan YB Padayappa Khairy Jamaludin berkenaan Cashless society tu.

Ia bermaksud masyarakat tanpa tunai. Bagaimanapun cuba try test kita bayangkan kalau negara menjadi lebih teghok apakah yang akan berlaku terhadap ekonomi kita. Jadi punca cheq memuat naik tweet tu secara tak langsung membangkitkan oghang untuk lebih membuka mata supaya lebih berfikiran positif. cheq kenai diri cheq dan cheq penah ambik jurusan undang-undang sebelum ni.

walaupun dikecam hebat, ia tak menjatuhkan semangat. cheq percaya oghang yang hentam tu kadangkala mudah terikut-ikut. depa tak pikiaq secara mendalam apa yang cheq sampaikan Secara jujurunya toknek jugak tergempaq apabila membaca tweet Fathia Latiff. Takkanlah soghang yang berpelajaran tinggi macam Fathia tak memahami apa tu cashless . Diharap dengan penjelasan ni Fathia tak lagi dikecam oleh masyarakat.

Sedikit pesanan untuk Fathia, kalau ingin menulih sebarang tweet sarkastis selepaih ni, sila gunakan hashtag s di belakang tweet hampa sebagai tanda ia adalah ucapan sarkastik. Barulah netizen tak salah paham.


Cheq Tak Mangkaq Cheq Saja-saja Tweet Dalam Bentuk Sarkastik Nur Fathia
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme