cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Cara Semak Status Gst Syarikat Yang Layak Mengenakan Gst


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2015-04-02 10:40:01
Kategori Original | Sumber asal : Link


Berikut adalah langkah-langkah untuk hampa semua check atau semak sama ada syarikat yang berususan dengan hampa layak mengenakan GST ataupun tak. . Kebanyan peniaga/syarikat dengan sewenang-wenangnya mengenakan GST kepada pengguna walaupun sebenaqnya depa tak layak untuk berbuat begitu. . 

Sekiranya hampa menemui mana-mana peniaga yang mengenakan GST pada resit depa, mintak kepada depa no id GST syarikat depa dan semak statuih GST depa di laman web kastam berikut : LINK . Kalau mereka tidak dapat menunjukkan No ID GST.. JANGAN BAYAR GST kepada mereka dan laporkan terus kepada pihak kastam.


Cara Semak Statuih Gst Syarikat Yang Layak Mengenakan Gst
klik pada "carian status GST"


Cara Semak Statuih Gst Syarikat Yang Layak Mengenakan Gst
contoh berikut adalah no GST untuk syarikat mydin.
anda boleh mencubanya dengan mengisi "001704542208"




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Onanimus
pada 2015-04-02 12:54:42
apahal web kastam tu lembab nak mampus

Onanimus
pada 2015-04-02 12:55:15
sama.. aku bukak keluar error

Onanimus
pada 2015-04-02 12:57:16
itulah..... ramai menuduh kerajaan barisan nasional punca kenaikan harga..... mereka tidak tahu sebenarnya selepas GST sepatutnya harga barang akan turun....... Sikap peniaga yang mengambil kesempatan penyebab utama kenaikan harga barang

Onanimus
pada 2015-04-02 14:20:07
aku buka ok jer ...tak de masalah pun...

Onanimus
pada 2015-04-03 08:47:30
bohong ajaa ak check xleh pon.bt system yg mnyusahkan btoii

Onanimus
pada 2015-04-03 22:16:32
ok je harini.. smalam tak boleh buka.. maybe diorang tgh kemaskini

Onanimus
pada 2015-04-08 12:59:45
xboleh open pon..error..

Onanimus
pada 2015-04-18 14:25:38
Xbolh pon puii

Onanimus
pada 2015-10-14 20:36:14
macam peliaq

Onanimus
pada 2016-05-20 19:54:52
lancau betul toknek ni

Onanimus
pada 2016-05-20 19:54:52
lancau betul toknek ni

Onanimus
pada 2016-05-20 19:55:16
hang pun sama


Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm