cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Bukti Watak Karya Allahyarham Lengkuas Mat Despatch Sebenaqnya Wujud


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-08-12 15:02:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


konfem hampa masih dok ingat dengan kartun Mat Despatch dalam Majalah Ujang hasil ilham daripada Kartunih Lengkuas. Melalui perkongsian memba kepada kartunih ni, Ibrahim Ujang Anon di akaun Facebooknya, dia telah menyampaikan berita meghajok bahawa Kartunih Lengkuas telah meninggai dunia pada pagi tadi. INNALILLAHIWAINNAILAIHIRROJIUN Pagi ni dapat berita menggempaqkan Kartunih Lengkuas Pelukih kartun MAT DISPATCH dalam Majalah Ujang telah kembali ke rahmatullah.

Semoga Allah mengampuni dosa-dosanya dan termasuk kedalam golongan oghang-oghang yang di redhoi. Jenazah la nih di hospitai selayang, tulihnya. Salah soghang pemilik akaun Facebook yang bernama Caron How Choy Sim telah meninggaikan komen di ruangan komen dengan menyatakan selepaih ni takdak lagi watak Caron dalam kartun Mat Despatch selepaih pemergian kartunih ia buat selama-lamanya.

Rentetan daripada komen hat sama dok habaq tadi ghamai yang tergempaq rupanya kartun yang dihasilkan oleh allahyarham adalah berkisaqkan ceghita betoi. Menurut Sinar Harian pulak, Allahyarham Lengkuas atau nama sebenaqnya Zainuddin Saleh, 53, dipercayai meniggai dunia akibat komplikasi darah tinggi dan buah pinggang. Semoga allahyarham ditempatkan ditempatkan di kelompok oghang-oghang yang beriman dan rohnya sentiasa diberkati ALLAH SWT.

mediahiburan


Bukti Watak Karya Allahyarham Lengkuas Mat Despatch Sebenaqnya Wujud
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme