cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Buat Sendiri Ayaq Rebusan Ni Untuk Cuci Rahim Selepaih Haid


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-20 23:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Kesihatan rahim haruihlah sentiasa dijaga dan dipelihara sejak dari anak dara sehinggalah dah menikah atau dah masuk alam manopause sekalipun. ni untuk memastikan ia dok ada dalam keadaan sihat dan proses kitaran haid akan berjalan mengikut aturannya. Semasa pompuan datang bulan atau pun haid, depa akan kehilangan darah tang mana keluaqnya segala mukuih atau sel-sel yang telah meninggai dunia.

Oleh tu, sebaiknya para pompuan mengamalkan minuman herba yang dihasilkan dari ayaq rebusan bahan-bahan semulajadi. Cukup hanya kalau diamalkan sebulan dua kali. Disini kami ingin kongsikan dengan hampa satu petua yang telah dikongsikan oleh Cik Puan Amyra Nabila Hasnol di laman facebooknya, tentang pasai ayaq rebusan selepaih haid yang baguih untuk diamalkan.

Ianya adalah salah satu petua yang diwariskan oleh umi dan opahnya. Bahan-Bahan yang digunakan: Halia sebesaq ibu jari Kunyit sebesaq ibu jari 4 hingga 5 batang serai diketuk 3 lai daun pandan Madu / gula batu 3 cawan ayaq Cara penyediaanya: Hiris kunyit dan halia jangan terlalu nipih. Campoqkan kesemua bahan diataih dan rebuih sehingga mendidih.

Tapih dan minum semasa suam. Untuk Rawat Keputihan Tambah daun sireh 2 lai Untuk Merapatkan Miss V Tambahkan sebiji manjakani Bila Patut Minnum? Sebaiknya minum selepaih bersih daripada darah haid. Boleh jugak diminum semasa suam-suam ataupun sejuk. Khasiat ayaq Rebusan Selepaih Haid ni: Membersihkan rahim selepaih haid. Mengeluaqkan angin dalam badan.

Memecahkan lemak-lemak diperut. Mengurangkan masalah bau badan. Menaikkan seri muka umpama Bidadari jannah. Baguih Untuk Hindari Senggugut Amalan berterusan jugak boleh buat senggugut yang hampa alami makin berkurangan malah menjauh pergi. Selamat cuba try test try test! utaranews. com


Buat Sendiri Ayaq Rebusan Ni Untuk Cuci Rahim Selepaih Haid

Buat Sendiri Ayaq Rebusan Ni Untuk Cuci Rahim Selepaih Haid

Buat Sendiri Ayaq Rebusan Ni Untuk Cuci Rahim Selepaih Haid
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme