cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Buat Gheja Rumah Bersama Lebih Baik Ni 5 Langkah Mengajak Suami Buat Gheja Rumah


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-06 22:36:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


memintak bantuan bukanlah tanda lemah. Tapi ia adalah bukti komunikasi yang baik antara hampa dan pasangan. 5 langkah di bawah ni tentang pasai lagu mana hampa boleh ajak suami buat gheja rumah bersama-sama hampa dengan cara:

1. Tanya pada suami hampa, apa cabaran terbesaq depa hari-hari. Sama ada di pejabat, rumah atau ahli keluarga. Jangan kritik, jangan hukum, hanya dengaq apa jawapan dia.

2. habaq depa cabaran terbesaq hampa hari-hari pulak. Jangan harap depa dapat mengubahnya. Tapi hanya mintak depa mendengaq ceghita hampa tanpa komen apa-apa.

3. Masing-masin menyatakan apa satu perkara yang mau diubah.

4. Sama-sama menyatakan satu benda yang boleh dibuat untuk mengurangkan beban pasangan.

5. Dan selepaih ni selesai. Ok, ia barangkali tak berkesan pada kali pertama hampa membuat 5 langkah ni. Tapi cuba try test secara konsisten untuk lakukannya hari-hari. barangkali buat perjanjian dengan pasangan untuk buat perkara ni hari-hari selama sebulan. Lama-kelamaan ni akan menjadi kebiasaan. Bukan saja cara ni memperbaiki komunikasi antara hampa dan pasangan. tapi secara tak langsung hampa dan pasangan dah tau apa yang boleh dilaku untuk membantu masing-masin. Dan kalau pasangan hampa menunjukkan usaha untuk membantu hampa, walaupun ia adalah perkara yang sangat kecik macam meletakkan cawan di dalam sinki ucaplah terima kasih, tunjukkan yang hampa amat hargainya!konfem dia akan ghasa dihargai dan ingin membantu hampa lagi.


Buat Gheja Rumah Bersama Lebih Baik Ni 5 Langkah Mengajak Suami Buat Gheja Rumah

Buat Gheja Rumah Bersama Lebih Baik Ni 5 Langkah Mengajak Suami Buat Gheja Rumah

Buat Gheja Rumah Bersama Lebih Baik Ni 5 Langkah Mengajak Suami Buat Gheja Rumah
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme