cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Berhati Hati Dengan Perisian Hasad Yang Menawaqkan Ciri Berwarna Untuk Whatsapp


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-05 23:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Salah satu perkara yang kami tengok pada penghujung minggu ni adalah tang mana kami menerima beberapa mesej melalui WhatsApp Group kata pengguna boleh mengaktifkan ciri WhatsAppp berwarna hari ni. barangkali ada yang menawaqkan ciri berkenaan tapi daripada beberapa pautan yang kami semak sendiri, pautan yang kami terima menyertakan perisian hasad dan hampa dinasihatkan tak klik padanya.

Petikan mesej yang dihantaq adalah You can now activate the new multicoloq WhatsApp!. Click here to activate!. elok-elok ja hampa melayari URL berkenaan, ia akan memintak hampa berkongsi pautan berkenaan kepada memba-memba hampa yang lain. Ia dengan mudah menggunakan ciri perkongsian ke WhatsApp dan menekan butang pada laman berkenaan akan buat perkongsian secara automatik kepada memba-memba hampa di WhatsApp.

Seteruihnya, pengguna akan turut diminta untuk memasang sebuah pemalam khusus pada Google Chrome yang mana merupakan pemalam berunsoqkan perisian hasad malware . Pemalam ni akan mula memapaqkan beberapa mesej menganggu apabila ia terpasang pada komputer hampa. macam biasa, hampa dinasihatkan tak memasang atau menekan sebarang pautan yang meragukan pada perkhidmatan permesejan hampa.

Kebiasaannya, ciri macam ni akan ditawaqkan secara terbina tanpa hampa tak perlu untuk menekan sebarang pautan tambahan dan dalam keh WhatsApp, depa tak menawaqkan ciri berkenaan.


Berhati Hati Dengan Perisian Hasad Yang Menawaqkan Ciri Berwarna Untuk Whatsapp
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme