cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Berang Terima Aduan Lewat Hantaq Barang Peniaga Seghang Pukoi Pelanggan Pompuan


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2018-01-12 02:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


soghang peniaga berang perkhidmatan perniagaannya menerima aduan lepaih bertindak menyerang dan menibai pelanggan pompuan terlibat sehingga mengalami kecederaan, lapoq Daily Mail. Peniaga berkenaan yang dikenali sebagai Zhang, tak puas hati selepaih pelanggannya, Xiao Die, membuat aduan ataih kelewatannya menghantaq barangan yang telah dipesan pada 20 Disember lepaih masih dok belum sampai ke rumahnya.

Difahamkan, Xiao Die membeli sehelai pakaian berharga 300 yuan dari laman Alibaba Taobao pada 20 Disember lepaih masa jualan penghabisan stok akhiaq tahun. Namun, barangan tu masih dok belum sampai ke alamat rumahnya selepaih tiga hari dah berlalu. tobat takmau buat dah dengan kelewatan tu, Xiao Die kemudian membuat aduan kepada pihak Taobao dan tindakannya tu buat ratin peniaga terlibat jeronoih 12 mata.

Berang dengan aduan yang diterima, Zhang kemudian ambik keputusan untuk mencari pelanggannya tu dan mau memberi pengajaran kepadanya. Malah Zhang sanggup menempuh perjalanan sejauh 852 kilometer untuk berjumpak dengan Xiao Die. 27 Disember, Zhang telah menemui pelanggannya tu lepaih bertindak menyerangnya dengan menibai mangsa di bahagian muka, badan dan menolaknya sehingga terjeronoih ke jalan ghaya.

Beberapa oghang awam turut menyaksikan kejadian tu, namun takdak sapa-sapa yang tampil untuk membantu mangsa mahupun menghalang suspek dari teruih menibai mangsa. Mangsa yang tak berdaya melawan lelak iitu mengalami kecederaan di bahagian muka dan badan, gegaran otak dan patah tulang sikit tangan kiri. Xiao Die tak menolak kemungkinan lelaki tu adalah pemilik kedai online tempatnya membeli pakaian tempoh hari.

Katanya lelaki tu jugak telah menghantaq mesej berbentuk ugutan dan ancaman kepadanya pada 23 Disember, selepaih dia membuat aduan berhubung kelewatan penghantaran barangnya. Susulan kejadian tu, polih telah berjaya menahan lelak tu yang kemudian dikenakan hukuman penjara selama 10 hari. Sementara tu, jurucakap Taobao pulak mengesahkan pihaknya telah membuang akaun Zhang di ataih tindakannya yang tak bertanggungjawab tu.

Sumber thereporter


Berang Terima Aduan Lewat Hantaq Barang Peniaga Seghang Pukoi Pelanggan Pompuan

Berang Terima Aduan Lewat Hantaq Barang Peniaga Seghang Pukoi Pelanggan Pompuan
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme