cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Basuh Tangan Guna Asid Untuk Amal Ilmu Kebai


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-07 08:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Ilmu kebai, ilmu hitam dan sihiaq yang menjadi amalan seseoghang dengan dibantu oleh makhluk haluih atau jin sehingga hari ni ghamai dok kata masih dok lagi wujud dan diamalkan oleh sesetengah oghang. Walau bagaimanapun, barangkali masih dok ada yang tak mempercayai kewujudan perkara sebegini. Sebenaqnya, ilmu-ilmu sedemikian yang ghamai dok kata ajaran sesat atau meghepek tu masih dok lagi ada yang mempercayainya malahan turut mengamalkan dengan niat dan punca tertentu yang biasanya melibatkan ilmu pertahanan diri dan jugak sebab-sebab lain yang tak diketahui.

terpalin baghu, segelintiaq masyarakat dari Indonesia mendakwa bahawa dengan mengamalkan Debuih iaitu sejenih ilmu hitam tradisionai yang ghamai dok kata kalau diamalkan dengan betoi mampu memberikan kelebihan kepada si pengamal dengan kekebalan diri dengan bantuan jin, lapoq Coconuts Jakarta. Debuih dipercayai mampu menyelamatkan si pengamalnya daripada sebarang kecederaan jasad dan pasai itulah sehingga la nih masih dok ada yang turut mengamalkan ilmu hat sama dok habaq tadi yang kononnya mampu memberikan kekebalan yang menarik perhatian ghamai untuk menguasai ilmu hebat berkenaan.

Perkara ni telah menarik perhatian tujuh oghang lelaki daripada Tangerang, Indonesia yang turut ingin menguasai ajaran hat sama dok habaq tadi dan cuba try test untuk belajaq daripada soghang guru di Kampung Rawa Kopi. Guru hat sama dok habaq tadi ghamai dok kata ingin menguji anak muridnya dan ingin tengok sejauh mana penguasaan ilmu hat sama dok habaq tadi dari anak-anak muridnya.

lepaih, dia mengarahkan anak muridnya tu membasuh tangan menggunakan asid dengan tujuannya yang kononnya untuk tengok kebolehan depa menggunakan ilmu Debuih yang telah dipelajari. Dek pasai teruja dan tak menyedari tentang pasai ajaran hat sama dok habaq tadi adalah sesuatu yang karut, tangan kesemua lelaki berkenaan didapati telah melecoq teghok selepaih dijiruih asid ke tangan depa untuk diuji.

Kejadian yang menggempaqkan tu telah jadi punca tujuh oghang lelaki berkenaan akhiaqnya dikejaqkan ke hospitai disebabkan melecoq teghok serta memerlukan rawatan perubatan moden dengan kadaq segera untuk merawat luka yang dialami depa. Menurut Ketua polih Tangerang, Harry Kurniawan, daripada ketujuh-tujuh oghang lelaki terlibat, dua daripada depa telah dikeluaqkan daripada hospitai, katanya.

Walau bagaimanapun, guru yang mengajaq ilmu kebai tu ghamai dok kata telah menghilangkan diri elok-elok ja kejadian tu berlaku dan sehingga la nih gagai dikesan apabila beliau takdak lagi di kampung hat sama dok habaq tadi. Berikutnya adalah rakaman video persembahan seni mempertahankan diri Debuih di Banten, Indonesia. Semoga kejadian ni telah menjadi pengajaran dan contoh kepada depa di luaq sana yang begitu taksub dengan ajaran, ilmu-ilmu atau amalan-amalan yang meghepek sedemikian sehingga memesongkan akidah dan tak berlandaihkan ajaran agama Islam yang disifatkan sebagai perbuatan syirik.

Sumber limaumanih


Basuh Tangan Guna Asid Untuk Amal Ilmu Kebai


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme