cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Baghu Berumoq 12 Tahun Tapi Dah Kughang Ajaq Dengan Oghang Dewasa


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-08-11 11:58:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Adab mana adab? Al ceghita anak-anak zaman millenia lah kononnya. Niat cheq kongsi ni bukan nak memalukan sapa-sapa tapi cheq sangat frust dengan gadih ni. Alangkah beraninya dia suruh cheq diam. Salah ke cheq sebagai ibu menegur? Untuk tak menimboikan salah paham semua, anak-anak ni add cheq dalam group WhatsApp yang kononnya nak berbincang hal sekolah.

cheq memang akan left setiap kali member-member anak cheq add cheq dalam group sebab anak-anak cheq memang takdak telefon. cheq left sebab cheq tak suka bagi peluang anak-anak cheq bermain telefon. Bagi cheq, kalau ada hal pentin, depa boleh WhatsApp ke telefon cheq secara teruih dan cheq akan serahkan telefon pada anak-anak. cheq takdak masalah untuk berbuat demikian.

Tak perlu nak bergroup macam. Masalah, setiap kali depa add, cheq left dan depa akan add semula seolah-olah tak paham bahasa. Anak-anak ni memang ada telefon sendiri sehingga depa wujudkan satu group perbincangan ni dan ada mak pak lain jugak dalam group ni dan cheq ya amat positif untuk kekai dalam group. cheq perhatikan saja mesej-mesej di dalam group.

Semuanya berkaitan dengan hal-hai yang memang menimboikan kemarahan cheq sebagai ibu. Malam ni cheq memang tak tahan dan cheq bersuara memintak depa tumpu dengan UPSR. Lagi sebulan saja lagi dan ada soghang ibu atau bapak yang jugak membalaihnya. Kami berbalaih mesej dalam group, masing-masin melahiaqkan kerisauan. Sebelum cheq dan cik puan tu bising-bisin, ada soghang anak ni bisin kata group ni awat krik.

. krik ? . Jadi cheq pun mulalah bertanya mana yang lain. awat bila ada isu pentin, semuanya berdiam diri? Bila berkisah tentang pasai hal artis, hal lain-lain bukan main laju saja depa menjawab. Apa yang menyinggungkan hati cheq sebagai soghang ibu, ni jawapan yang cheq terima. Persoalannya, tang mana adab soghang anak terhadap soghang manusia yang lebih tua? awat terlalu berani bercakap sedemikian? Sungguh cheq berkecik hati, meghajok, marah dan sangat frust.

Awak pompuan nak, baghu berumoq 12 tahun dan dah masuk alam remaja. awatlaa terlalu biadab? Maafkan cheq kalau cheq terlalu terbuka menegoq kamu. Salahkah cheq pantau apa yang anak cheq buat? cheq ngaku bahawa anak cheq si Balqih bukan top scrorer di sekolah, bukan pelajaq pintaq, tapi cheq akan pastikan dengan sapadia dia berkawan. Ya Allah, ampunkan kami sebagai mak pak.

Risaunya dengan anak-anak zaman la la nih. Lindungi anak-anakku Ya ALlah. Jauhkan anak-anakku dari manusia biadab. Kalau takdak memba macam ni pun baguihlah. mak pak tolong pantau anak-anak hampa, pantau bahasa depa. Tak pandai takpa, janji beradab.


Baghu Berumoq 12 Tahun Tapi Dah Kughang Ajaq Dengan Oghang Dewasa




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme