cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-01 13:36:01
Kategori Merepek | Sumber asal : Link


1 cheq masih dok Belum Bersedia Untuk BerkahwinSeringkali para lelaki menggunakan alasan ni. Katanya, dia masih dok belum bersedia untuk memikoi tanggungjawab yang besaq sebagai soghang suami dan jugak bapak. kalau di minda depa sendiri dah disetkan kepada Aku tak bersedia lagi untuk menikah , maka sampai bila-bila pun depa tak akan bersedia. 2 cheq takdak DuitAlasan ni jugak amat terkenai di kelompok lelaki apabila si pompuan bertanya bilakah si dia nak masuk meminang dan mengahwininya.

Katanya kos nak menikah la la nih mahai dan simpanan yang ada pun belum tentu lagi cukup. Macamana nak cukup jikalau si lelaki sendiri tak cuba try test menyimpan duit malah keghap dok dengaq menghabihkan duit ke tempat lain. Terutamanya buat depa yang mempunyai hobi yang melibatkan kos yang tinggi macam permotoran. Beli spare-part itulah, modified enjin keretalah dan macam-macam lagi.

3 Keluarga Awak Macam Tak Suka SayaOh, awatlaa hampa wahai lelaki tak cuba try test try test untuk menambat hati keluarga si pompuan? Sedangkan si lelaki baghu saja berjumpak sekali dengan keluarga si pompuan dan itupun hanya untuk seketika masa makan malam bersama. Atau ianya sekadaq satu lagi alasan yang dibuat-buat oleh si lelaki untuk mengelak daripada menikah dengan pompuan hat sama dok habaq tadi?Sepatutnya si lelaki cuba try test untuk menambat hati keluarga si pompuan sepertimana si lelaki cuba try test mengayat dan menambat hati si pompuan masa nak berkenalan mula-mula.

Dimulakan dengan salam, sedikit jenaka dan ucapan manih. Bukankah begitu akan buat keluarga sebelah si pompuan mudah untuk menerima hampa kan?4 cheq Ingin Kecapi Cita-cita Dan matlamat cheq DahuluKatanya banyak lagi matlamat dan cita-cita yang dia ingin kecapi. Kata si dia lagi, dia ingin membeli gheta idaman, rumah besaq dan mempunyai gaji yang lumayan terlebih dahulu sebelum menikah dengan si pompuan.

Tapi, jikalau dilihat dari segi gaya pemikiran dan usahanya, ia langsung tak mencerminkan keinginan macam yang si lelaki sebutkan tadi. barangkali si lelaki tak tau yang sebenaqnya bila depa dah menikah, depa akan menjadi semakin membara untuk mencapai cita-cita dan matlamat pasai dorongan kasih sayang dari isteri yang depa cintai. 5 mak pak cheq Dah Tentukan Jodoh SayaHabih untuk apa si lelaki berkasih-sayang dan merindu dengan hampa selama ni jikalau si lelaki sendiri tak mau bertegaih dalam mempertahankan cinta hampa berdua? Si dia adalah lelaki! Seharuihnya si dia kena tunjukkan bahawa si dia jugak mampu memilih jalan hidup sendiri.

Memang betoi kita tak boleh menderhaka kepada mak pak kita. Tapi, sebenaqnya di sini sapadia yang mau menikah?6 cheq Nak Hidup Bebaih DahuluRamai oghang yang dah menikah bagitau kepada oghang bujang supaya jangan menikah dahulu. Alasannya? Sebab nanti bila dah menikah, si lelaki tak bebaih samada bebaih berjalan ke mana depa mau pergi mahupun dalam buat aktiviti yang disukai.

Sebenaqnya ni adalah alasan yang palin lapuk! depa tak menghayati keindahan sebenaq sesebuah pernikahan tu. Fakta yang sebenaqnya adalah perkahwinanlah yang buat sesuatu kebebasan tu berasa indah. Contohnya, pulang berhari ghaya di kampung. barangkali sebelum ni hampa pulang kesorangan dengan ditemani lagu-lagu hari ghaya yang diputaqkan diradio, tapi selepaih menikah, ada pompuan yang dicintai menemani kesunyian si lelaki sepanjang pulang ke kampung.

Wahh, bukankah sempoii begitu!7 cheq ketaq lutut pernikahan Dibina BerkecaiTidak diakui ada sebilangan lelaki yang ketaq lutut untuk menikah pasai ketaq lutut kebahagian yang depa bina tu musnah ditengah jalan. Ianya adalah sesuatu mimpi ngeri bagi depa kehilangan oghang tersayang. Dan depa berasa cukup selesa walaupun sekadaq dengan gelaran balak dan aweks .

barangkali jugak depa mempunyai persepsi gelap dalam pernikahan apabila tengok pernikahan yang dibina mak pak depa bergolak dan musnah masa depa kecik dan kehidupan depa menjadi bertambah payah selepaih tu. Tapi ianya boleh diubah sekiranya si lelaki sentiasa berfikiran positif dan cuba try test memahami hati si pompuan yang rumit. tak adalah kemanisan dalam pernikahan sekiranya tak diserikan dengan kelai-kelai meghap kan? Ada sesetengah pasangan lepaih kelai je dapat anak lepaih kelai je dapat anak.

Hehe pompuan ni kadang-kadang bukannya rumit sekiranya si lelaki boleh membaca isi hati depa dari reaksi muka dan tingkah laku depa.


Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki

Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki

Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki

Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki

Awatlaa Lelaki Keghap Dok Dengaq Menolak Ajakan Pompuan Untuk Menikah Ni 7 Alasan Lelaki




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme