cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Asus Mai Dengan Siri Kad Grafik Berdasaqkan Amd Rx Vega Mai Di Pasaran Tempatan Pada Pertengahan Bulan Ogos


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-08-01 14:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Pihak AMD baghu saja mengumumkan siri kad grafik AMD Radeon RX Vega, dan ia merupakan kad grafik kelaih atasan dari syarikat hat sama dok habaq tadi. Di acara Siggraph, terdapat pelbagai syarikat pembuat komponen yang turut mengumumkan model-model khusus yang berasaihkan kad grafik hat sama dok habaq tadi. Salah satu syarikat hat sama dok habaq tadi ialah ASUS, dan di acara Siggraph 2017, dan depa menunjukkan tiga buah kad grafik AMD RX Vega, termasuklah ASUS RX Vega 64 yang menggunakan penyejuk udara asaih, ASUS ROG STRIX Vega 64 dan jugak ASUS RX Vega 64 Water Cooled Edition yang menggunakan penyejuk cecayaq.

Dari segi rekaan, kad grafik ASUS RX Vega 64 mempunyai dua model yang berbeza. Model pertama ialah kad grafik dengan penutup yang diperbuat daripada plastik hitam, manakala model yang kedua mempunyai penutup kad yang diperbuat daripada aluminium, dan berwarna perak. Untuk kad grafik ASUS RX Vega 64 Water Cooled Edition, rupanya sama macam kad grafik rekaan AMD, dan akan mai dengan penutup kad aluminium berwarna perak dan jugak radiatoq dan kipaih bersaiz 120mm.

Kad grafik ASUS ROG STRIX RX Vega 64 pulak mai dengan sistem penyejukannya yang tersendiri, yang menggunakan tiga bilah kipaih 0db dan jugak sistem penyejukan MaxContact, tang mana teraih pengaliaq haba yang mengaliaqkan haba daripada cip grafik dengan lebih cekap berbandin dengan kad-kad grafik sebelum ni. Kad grafik hat sama dok habaq tadi jugak akan mai dengan sokongan pencahayaan LED RGB ASUS Aura Sync pada bahagian kipaih dan jugak backplate Menurut pihak ASUS Malaysia, kad grafik ASUS RX Vega 64 dengan penyejuk udara dan jugak ASUS RX Vega 64 Water Cooled Edition akan mai di pasaran Malaysia pada pertengahan bulan Ogos ni, manakala kad grafik ASUS ROG STRIX RX Vega 64 akan mai pada pertengahan bulan September hingga Oktober kelak.

macam yang dinyatakan pada nama kad masing-masin, kesemua kad grafik yang akan mai di pasaran ni ialah kad grafik AMD Radeon RX Vega dengan 64 compute unit. Pihak ASUS masih dok lagi belum konfem sama ada model dengan 56 compute unit akan dibawak masuk ataupun tak.


Asus Mai Dengan Siri Kad Grafik Berdasaqkan Amd Rx Vega Mai Di Pasaran Tempatan Pada Pertengahan Bulan Ogos

Asus Mai Dengan Siri Kad Grafik Berdasaqkan Amd Rx Vega Mai Di Pasaran Tempatan Pada Pertengahan Bulan Ogos
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme