cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



Apple Memperkenaikan Iphone X Masa Depan Generasi Baghu Iphone


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-13 04:34:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Selain pengumuman iPhone 8 dan iPhone 8 Pluih, pihak Apple turut membuat kejutan dengan memperkenaikan telfeon pintaq bersempena ulang-tahun ke-10 Apple, dan turut ghamai dok kata bakai membawa revolusi seteruihnya, iaitu iPhone X dipanggey iPhone Ten . iPhone X mai dengan rekaan yang segheba baghu. Pada bahgaian hadapan, pengguna boleh tengok rekaan skrin menyeluruh dengan bingkai yang sangat nipih.

iPhone X menggunakan skrin bersaiz 5. 8-inci dengan paparan Super Retina yang menawaqkan kadaq ketumpatan 458PPI. Apple turut buat pertama kalinya menggunakan teknologi paparan OLED pada iPhone melalui iPhone X ni. Disampin tu, satu lagi perubahan besaq yang dibawakan adalah tang mana iPhone X tak lagi menyertakan butang Home, sebaliknya menggunakan sokongan gesture.

Dengan ketiadaan butang Home, Apple turut menambah sebuah ciri baghu dinamakan Face ID yang membolehkan hampa mengakses peranti melalui imbasan wajah. Apple sendiri dilihat memberikan penekanan terhadap ciri kamera hadapan tang mana iPhone X turut menyertakan sebuah fungsi baghu yang dinamakan Animoji. Melaluinya, hampa boleh membuat animasi menggunakan gerakan wajah hampa tapi melalui watak emoji.

Apple memanggilnya sebagai Truedepth Camera, tang mana ia turut menyokong rakaman gambaq Potrait melalui kamera hadapan. iPhone X menggunakan dwi-kamera 12-megapixel pada bahagian belakang yang mengabungkan lensa f/1. 8 dan jugak f/2. 4. Kedua-duanya mai dengan sokongan penstabilan imej optikai untuk membolehkan hampa merakamkan gambaq dengan lebih baik berbandin kebiasaan.

macam iPhone 8, iPhone X turut dijana menggunakan cip pemprosesan A11 Bionic dengan rekaan enam-teraih, selain turut dilengkapi cip GPU dan ISP yang direkabentuk sendiri oleh Apple. Dengan perkembangan sihat ni, Apple turut kata la nih iPhone X menawaqkan masa penggunaan 2 jam lebih lama berbandin iPhone 7. iPhone X turut menyokong pengecasan tanpa wayaq, serta menggunakan rekaan kalih ayaq.

iPhone X akan mai dalam variasi storan 64GB dan 256GB pada ghega bermula 999 RM4203 dan akan mula dipasaqkan bermula 3 November 2017 kelak. Sumber terdekat kami kata U Mobile mempunyai beberapa pelan baghu iPhone yang akan datang. Semak u. com. my untuk kemaskini.


Apple Memperkenaikan Iphone X Masa Depan Generasi Baghu Iphone






ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme