cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}Andainyatakdir Adalah Dari Ceghita Betoi Yang Terjadi Pada Memba Cheq Wan Mahani


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-19 17:32:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Andainya Takdir merupakan drama yang la nih memang hit di TV3. Mula ditayangkan pada bulan lepaih, drama ni mula menjadi bualan hangat netizen yang rata rata sakit hati dengan watak di dalam drama ni. Watak aril lakonan Shukri Yahya yang menpunyai masalah otak. Namun, ghamai menganggap penulih skrip yang keterlaluan dengan sinopsih filem ni. ni penjelasan sebenaq dari penulih, Wan Mahani.

Terjadi terhadap kenalan ceghita Andainya Takdir ni merupakan ceghita betoi yang berlaku terhadap soghang kenalan cheq. Dia dok berceghita dengan jujoq masalah yang berlaku dalam rumah tangganya selama ni yang tak ghamai mengetahuinya. Terutama pasai sikap suaminya yang mengalami masalah penyakit otak Othello Syndrome atau dalam bahasa yang lebih mudah jelez buta , tak yakin dengan pasangan.

ceghita ni ditulih ataih persetujuan beliau dan tujuannya bukanlah untuk memalukan mana-mana pihak tapi adalah sebagai pengajaran kepada semua pasangan yang akan atau telah berumah tangga. Ada jugak komen yang cheq baca katanya terlalu ganaih sangat tapi itulah sebenaqnya yang berlaku. Pun begitu, kalau kita tengok dari awai sehingga tamat ceghita ni nanti, ganaih tak adalah banyak sangat tapi lebih banyak yang positif sebenaqnya.

ghamai menganggap drama ni keterlaluan dan tak masuk akai. Namun menurut Wan Mahani, drama ni betoi berlaku dalam ceghita rumah tangga kenalannya. Tambahan watak yang dilakonkan Shukri tu tadaklah banyak yang ganaih. Banyak jugak yang romantik. Kan? Hehe betoi wujud dalam ghamai pompuan Kalau nak tau sebenaqnya dalam ceghita ni, watak Airil Shukri Yahaya , Fatihah Nina Iskandar dan ibu mertuanya Sheila Mambo , ketiga-tiga ni adalah watak sebenaq macam yang diceritakan oleh kenalan cheq tu kepada cheq.

Sementara yang lain-lain tu adalah mengikut situasi semasa. Jangan tergempaq kalau cheq katakan bahawa cheq jugak menerima beberapa mesej yang kata bahawa ceghita Andainya Takdir ni sama atau lebih kughang sama dengan ceghita yang berlaku dalam rumah tangga depa. Jadi jelaihnya di sini, ceghita ni betoi-betoi wujud dan berlaku bukan pada soghang tapi pada ghamai pompuan-pompuan lain.

Bayangkan sejak drama ni ditayangkan, penulih jugak menerima banyak mesej dari netizen yang rata-rata menceghitakan ceghita rumah tangga depa lebih kughang sama. ob


Andainyatakdir Adalah Dari Ceghita Betoi Yang Terjadi Pada Memba Cheq Wan Mahani
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme