cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}9 Ramuan Ni Mampu Kekaikan Awet Muda Pada Wajah


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-14 02:52:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Zaman la la nih ni ghamai oghang berlumba-lumba nak nampak cun kan, tak kira la tua ke muda masing-masin kongsi petua untuk kelihatan awet muda. Bagi memastikan kulit kelihatan cun dan sihat, apa yang palin pentin ialah kandungan kolegen yang terdapat dalam tubuh badan kita. Untuk merangsangkan lagi peningkatan kolegen didalam badan ia memerlukan nutrisi yang tepat, baik dari dalam mahupun luaran.

Berikut adalah beberapa jenih bahan yang dapat membantu meningkatkan lagi kolegen pada kulit muka hampa; Minyak Zaitun Minyak Biji Anggoq Campoq 4 hinggan 5 titis minyak biji anggoq dengan 1 camca teh minyak zaitun. Sapukan ke seluruh kulit muka dan leher. Biaqkan selama 10 hingga 15 minit sebelum dicuci dengan ayaq suam. Jambu Lobak Merah ambik setengah biji jambu yang dah masak.

Buangkan bijinya dan kisaq sampai lumat. Kemudian campoqkan dengan 1 camca teh jus lobak merah. Sapukan di muka dan biaqkan selama 15 minit dan cuci dengan ayaq suam. Putuh Teloq Jus Lemon ambik sebiji teloq, ambik bahagian putihnya saja dan campoqkan dengan 2 camca teh jus lemon. Sapukan pada seluruh muka dan biaqkan selama 20 minit sebelum dicuci dengan ayaq biasa.

Avocado Madu ambik setengah biji buah avocado masak dan lumatkan. Campoqkan dengan 2 camca teh madu dan sapukan di muka selama 20 minit. Kemudia bilaih wajah hampa dengan ayaq suam. Tepung Beraih Tomato Untuk jadikan masker, campoq 1 camca teh tepung beraih dengan 2 camca teh isi tomato yang telah dihancoqkan. Sapu pada wajah dan biaqkan selama 20 minit sebelum dicuci dengan ayaq suam.

Pisang Krim Susu Kisaq sebiji buah pisang kemudian campoqkan dengan 1 camca teh krim susu. Sapu pada keseluruhan wajah dan biaq selama 10 minit, kemudian bilaihkan dengan ayaq yang suam. Minyak Kastoq Kiwi ambik 4 titis minyak kastoq kemudia dicampoq dengan 2 camca teh isi buah kiwi yang telah dikisaq. Lumoqkan pada kulit wajah dan biaqkan selama 20 hingga 30 minit sebelum dicuci dengan ayaq suam.

Nenaih Gula ambik 2 hirisan nenaih masak dan kisaqkan sehingga lumat. Campoqkan dengan 1 camca teh gula pasiaq. Gosokkan pada wajah dan leher dan biaqkan selama 15 minit kemudian bilaih dengan ayaq suam. Minyak Badam pelam Campoqkan 2 camca teh isi buah pelam yang telah dikisaq bersama 1 camca teh minyak badam. Sapu dan biaqkan selama 20 minit pada wajah, kemudia bilaih dengan ayaq suam.

hampa boleh pilih salah satu daripada bahan-bahan diataih untuk dijadikan amalan bagi mendapatkan kulit yang haluih, licin da lembut. Seeloknya diamalkan 2 minggu sekali. utaranews. com


9 Ramuan Ni Mampu Kekaikan Awet Muda Pada Wajah

9 Ramuan Ni Mampu Kekaikan Awet Muda Pada Wajah

9 Ramuan Ni Mampu Kekaikan Awet Muda Pada Wajah

9 Ramuan Ni Mampu Kekaikan Awet Muda Pada Wajah
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme