cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-08 23:52:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


selului menjadi masalah apabila ghamai yang tak tau mana nak berbuka puasa. Biasanya kita akan memilih satu lokasi yang ada semua di dalamnya. Dalam artikel ni kita akan mengupaih tentang pasai satu lokasi yang menjadi pilihan warga KL iaitu Sunway Pyramid. Sempana musim perayaan Aidilfitri tahun ni, bermula awai Ramadhan lagi, Sunway Pyramid telah menyambut rakyat Malaysia untuk berkunjung dan tengok sendiri keindahan sambutan Hari ghaya Aidil Fitri di Sunway Pyramid.

Rekaan penuh seni beserta flora dan fauna la nih memenuhi segenap ruang yang tak penah ada lagi di tempat lain. Memang cun dan unik! Bermula dari 2 Jun hingga 2 Julai, depa turut menjalankan papercuttin workshop untuk kanak-kanak pada setap hari minggu termasuklah pada hari ghaya nanti dan memberikan lebih banyak tawaran yang boleh hampa tebuih pada hari-hari untuk mak pak.

Sepanjang bulan Ramadhan ni, jangan risau tentang pasai lokasi berbuka puasa pasai di Sunway Pyramid, terdapat pelbagai pilihan berbuka puasa yang tersedia untuk hampa pilih. Terdapat medan selera dan pelbagai jenih kedai makan terkenai yang boleh hampa pilih mengikut selera. Terlalu banyak tempat makan yang ada di sini untuk hampa pilih. Antara yang menjadi kegemaran Ohmedia macam Ole-Ole Bali, dan Ayam Penyet Ria yang menyukai masakan Indonesia.

Mada Kwan s untuk yang mencari hidangan tempatan terkenai, serta Tony Roma dan NY Steak Shack untuk yang menggemari makanan barat. Bagi yang mencari menu makanan negara Timoq Tengah pulak, hampa boleh makan di Tarbush dan Mandi Hadramot. tak lupa jugak pelbagai jenama tempat makan terkenai lain macam The Manhattan FIsh Market, The Chicken Rice Shop, Station Kopitiam, Carl s Jr.

, Nando s, Secret Recipe, Kenny Rogers Roaters, dan restoran yang bertema macam Hello Kitty Gourmet Cafe memang sentiasa mengalu-alukan kedatangan hampa. Selepaih berbuka dan menunaikan solat Maghrib di surau amat selesa yang disediakan Sunway Pyramid, bagi yang ingin membuat persediaan menjelang Aidilfitri ni pun Sunway Pyramid merupakan pilihan yang tepat tang mana pelbagai jenih pakaian ada dijuai di sana.

ni termasuklah Baju Kebaya, Baju Kurung, dan Baju Melayu yang berwarna- warni untuk hampa pilih di Rimba. Untuk yang memilih untuk lebih style di pagi ghaya, pelbagai koleksi ghaya Hana Rajima macam kebaya dan hijab yang kelihatan modene tapi masih dok mengekalan rekaan tradisi boleh hampa dapati hanya di Uniqlo. Pengembaraan membeli belah diteruihkan lagi dengan usaha menjcari aksesori hari ghaya yang sempurna.

Trollbeads, Lovisa, dan Shinju Pearls antara trend terkini untuk dipadankan dengan busana ghaya, manakala pelbagai pilihan jenama kasut ghaya ada untuk dipilih antaranyan Braun Buffel, Bonia, Aldo, dan Pedro. Untuk kaum pompuan yang mementinkan kecantikan wajah, boleh masuk ke Nars untuk mendapatkan alat mekap yang sempurna untuk wajah cun hampa. tak cukup dengan tu, hampa jugak boleh beli barang hiasan rumah, biskut ghaya, mahupun nak buat rambut baghu untuk ghaya nanti.

Rambut ghaya ya tak? Hehe. Semua tu di bawah satu bumbung yang sungguh harmoni dengan lebih 900 buah kedai aktif beroperasi menggamit kehadiran hampa. Pelbagai pilihan untuk dipilih hari-hari!Bila perut dah kenyang dan beli-belah pun dah, apa kata berehat seketika secara santai menonton wayang di TGV! Banyak ceghita yang sempoii ditayangkan la la nih ni kan?!Jangan risau kalau bawak anak-anak ke Sunway Pyramid, pasai hampa boleh biaqkan depa bermain di Parenthood Playland in-door dengan selamat dan terkawai.

Di sana pelbagai perkara yang akan depa belajaq terutamanya permainan melibatkan logik atau yang merangsang fikiran depa macam Pasiaq Kinetik, Manik, Benang, Stensil, dan pelbagai lagi. Dengan pembelanjaan minimum sebanyak RM500 RM400 kalau hampa pemegang kad kredit HSBC di dalam 2 resit, hampa boleh tebuih untuk memiliki bekaih Floral Tiffin yang sangat esklusif.

Selain tu jugak ada photobooth yang akan beroperasi selama sebulan penuh untuk hampa abadikan kenangan indah bersama yang tersayang semasa dok ada di sana. Cipta memori kenangan terindah pada musim Hari ghaya ni dengan keluarga dan memba-memba di Sunway Pyramid!


80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni

80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni

80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni

80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni

80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni

80 Rakyat Malaysia Tak Tau Kat Mana Nak Berbuka Puasa Sebelum Tengok Ni


ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme