cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-03 11:42:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Rambut adalah mahkota soghang pompuan. Setiap pompuan mengidamkan rambut ala-ala model dalam iklan di tv. Semua pompuan kalau boleh mahukan rambut yang hitam berkilat, lebat umpama sang puteri dan sihat tanpa sebarang masalah takdak kutu, takdak rambut gugoq dan sebagainya setiap pompuan confirm teringin nak gayakan rambut diorang ala-ala model macam nie sekali dalam seumoq hidup Namun menjadi soghang pompuan bererti hampa sentiasa sibuk lebih-lebih depa yang dah menikah dan mempunyai anak . Mana ada masa nak pergi salun untuk basuh rambut, bersihkan rambut, steamkan rambut, treatment rambut dan sebagainya. Kadang-kadang nak potong rambut setahun sekali pun punyalah payah. Itulah ghega yang perlu dibayaq untuk menjadi soghang pompuan. mana ada masa untuk semua ni, nak masak lagi, nak jaga anak lagi, nak tidoq lagi Oleh tu, hari ni, toknek akan berkongsi 8 tips mudah untuk hampa memastikan rambut hampa kekai berseri dan bersinar umpama model syampu. Tips-tipsnya ialah:-

1. Sikat rambut hari-hari sambey-sambey tengok tv, sambey-sambey buai anak, sambey-sambey tunggu lauk masak, jangan lupa bawak sikat bersama dan sikatlah rambut hampa. Satu lagi tips berkaitan sikat rambut ni ialah jangan sikat rambut masa ia basah. Pastikan kerin terlebih dahulu. Kalau basah, rambut akan mudah gugoq. Silap-silap boleh dogoi dibuatnya.

2. Basuh rambut gunakan ayaq sejuk Mandi ayaq panaih memang syok dan menyegaqkan. Namun adalah satu kesilapan besaq untuk membasuh rambut kita menggunakan ayaq panaih. Wajib guna ayaq sejuk. ayaq panaih akan jadi punca segala nutrien di dalam rambut kita hilang. ayaq sejuk membolehkan nutrien kekai di dalam rambut sekaliguih buat rambut kita tampak lebih bersinar-sinar.

3. Gunakan syampu Botanicals Fresh Care Dirumuih 100 peratus menggunakan bahan semulajadi, Botanicals Fresh Care adalah produk penjagaan rambut terpalin baghu daripada jenama yang cukup terkenai dan berkualiti iaitu L Oreai Paris. Pembuatan Botanicals Fresh Care melibatkan para petani, botanist dan saintis yang bergabung kepakaran di dalam memberikan komitmen-komitmen di bawah kepada kita:- i Komitmen untuk kualiti material yang torrrbaek Ekstrak pokok botani yang digunakan untuk Botanicals Fresh Care dipilih hanya daripada yang torrrbaek dari Eropah. ii Komitmen untuk keberkesanan yang tinggi Untuk memastikan kesan yang tinggi buat para penggunanya, Botanicals Fresh Care dipilih pada dos yang tepat pada masa yang sesuai. iii Komitmen untuk formula yang selamat Botanicals Fresh Care adalah bebaih daripada penggunaan silikon, parabens dan colorants yang serin ada di dalam syampu yang terjuai di pasaran. iv Komitmen untuk menjaga alam sekitaq botoi syampu Botanicals Fresh Care 100 peratus diperbuat daripada bahan kitaq semua PET dan boleh direcyle selepaih habih digunakan. Syampu Botanicals Fresh Care adalah syampu premium yang membangkitkan ghasa sensasi pada diri hampa dengan baunya yang amat wangi dan harum semerbak. Tambah menarik, syampu Botanicals Fresh Care ni ialah ia didatangkan dalam 4 pilihan yang dinamakan bersempena pokok botani yang digunakan untuk pelbagai jenih rambut.

1. Camelina

2. Coriander

3. Geranium

4. Safflower Apa yang lebih awesome, Botanicals Fresh Care ni bukan sekadaq hanya syampu, malah turut tersedia dalam bentuk conditioner, mask dan leave-in treatment. Untuk kesan yang optimum, hampa perlu menggunakan keempat-empat produk ni. ghega pun sangat berbaloi-baloi dengan kesan yang bakai hampa perolehi. Boleh didapati di semua farmasi dan jugak laman web online. Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web Hermo. Selamat mendapatkan rambut idaman hampa.

4. Jangan pakai tudung masa rambut basah toknek tau ghamai pembaca toknek adalah pompuan bekerjaya yang memakai tudung. Pagi-pagi selepaih mandi memang masa amat singkat untuk bersiap pergi ke pejabat. Namun sila elakkan pakai tudung masa rambut masih dok basah. Pastikan hampa mengerinkan rambut terlebih dahulu dan barulah gayakan tudung hampa. Rambut yang dok katup dalam keadaan basah boleh jadi punca kelumoq dan hujungnya bercabang. Malah kulit kepala yang tak kerin akan jadi punca rambut berminyak.

5. Jaga pemakanan Kecantikan rambut bermula dari pemakanan kita pasai rambut memerlukan nutrien untuk kekai sihat. Sebab itulah kita kena jaga pemakanan. Kalau selului makan junk food, jangan haraplah nak dapat rambut yang hitam kilat. Pilih makanan hampa. Banyakkan sayur-sayuran, buah-buahan dan jugak minum ayaq kosong. Boleh jugak cuba try test vitamin-vitamin sebagai supplement tambahan.

6. Elakkan makanan berminyak Makanan macam ayam gorin, nasik gorin kampong, mee kari dan goreng pisang memang sedap untuk dimakan. Namun jangan sesekali menjadikan ia makanan harian hampa pasai terlalu banyak minyak yang digunakan masa menyediakan makanan-makanan ni. Makanan berminyak akan turut sama jadi punca rambut hampa berminyak. Rambut yang berminyak akan menyukaqkan proses penjagaannya, sekaliguih jadi punca berlaku keguguran rambut.

7. Pergi salun rambut 3 bulan sekali Menjadi soghang pompuan memang kesuntukan masa pasai terlalu sibuk menguruihkan hal rumahtangga, bekerja, memasak dan mengemaih rumah. Namun nak tak nak, hampa perlu luangkan masa lebih kurang 3 bulan sekali untuk pergi ke salun rambut. mintak tolong pada suami untuk jaga anak sat untuk hampa membuat rawatan pada rambut hampa. Inilah masa torrrbaek untuk hampa manjakan rambut hampa untuk mendapatkan rambut yang segaq, sihat dan shiny.


7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny

7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny

7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny

7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny

7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny

7 Tips Mudah Menjaga Rambut Hampa Untuk Kekai Sihat Segaq Shiny




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme