cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}6 Makanan Tiruan Yang Dihasilkan Di China


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-12-07 02:54:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Negara China merupakan salah satu negara terbesaq yang mempunyai jumlah penduduk yang sangat padat. Untuk mendapatkan sumber asaih di negara hat sama dok habaq tadi terutamanya makanan adalah terhad pasai permintaan yang sangat tinggi. pasai tu, terdapat sebahagian manusia yang tak bertanggungjawab ingin ambik kesempatan terhadap masalah ni dengan menjuai makanan tiruan untuk menampung permintaan yang tinggi hat sama dok habaq tadi, di sampin mengaut keuntungan yang banyak. Bukan tu saja, bahkan terdapat jugak makanan tiruan ni yang dah masuk ke pasaran Malaysia. Berikut merupakan 6 makanan tiruan yang dihasilkan di China:

1. Mihun tiruan Pada tahun 2010, sebanyak 50 buah kilang mihun ditutup oleh pihak berkuasa pasai didapati menggunakan bahan-bahan yang terlarang. Dalam operasi serbuan hat sama dok habaq tadi, sebanyak 0. 5 juta kilogram mihun telah dirampaih.

2. Susu tiruan Susu tiruan mengandungi sejenih bahan kimia yang sangat beracun iaitu Melamine. Pada tahun 2009, seramai 53,000 bayi telah dilapoqkan mengalami masalah kesihatan setelah minum susu tiruan hat sama dok habaq tadi.

3. Teloq tiruan Teloq tiruan ni mengandungi gelatin, perwarna tiruan dan ayaq, manakala kulitnya pulak diperbuat daripada lilin. Teloq tiruan ni bukan saja dijuai di China, malah ia jugak telah memasuki pasaran Malaysia baghu-baghu ni. Jom tengok video di bawah lagu mana teloq ni dihasilkan:

4. Kacang walnut tiruan Memandangkan permintaan kacang Walnut adalah sangat tinggi di China, terdapat beberapa manusia yang tak bertanggungjawab memungut kulit kacang yang kosong dan mengisinya kembali dengan konkrit dan kertaih.

5. Dagin lembu diperbuat dari dagin tikuih Di China, terdapat banyak kedai yang menjuai dagin tikuih sebagai dagin lembu. Sehingga la nih, masalah ni masih dok tak dapat dibendung oleh pihak berkuasa

6. Beraih tiruan Beraih yang merupakan makanan palin asaih jugak turut dipalsukan. Menurut siasatan, nasik tiruan ni dihasilkan dengan menggunakan kentang dan plastik. Sumber rotipisang


6 Makanan Tiruan Yang Dihasilkan Di China

6 Makanan Tiruan Yang Dihasilkan Di China

6 Makanan Tiruan Yang Dihasilkan Di China
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme