cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



5 Tips Mudah Untuk Kekaikan Kesegaran Kebersihan Badan Tanpa Perlu Pergi Ke Spa


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-29 17:32:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Badan dan kulit yang sentiasa segaq, cergaih, sihat dan berseri-seri adalah idaman setiap manusia. Memang susah nak dapat kekaikan kesegaran dan kebersihan kulit, lebih-lebih lagi dengan cuaca Malaysia yang panaih sentiasa. toknek konfem ghamai di kelompok pembaca toknek yang selului pergi ke spa untuk memanjakan diri. Iyerlah sekali sekala syok jugak apabila badan kita diurut, dilumoq dan dibersihkan oleh depa yang profesionai. Namun salah satu masalah besaq apabila pergi ke spa ialah perbelanjaan besaq yang perlu dikeluaqkan. Sekali pergi makan ratus-ratuih ringgit jugak. Kalau sebulan pergi 2,3 kali, tak ke habih gaji? Tapi hampa semua jangan risau. Sebenaqnya mudah saja nak pastikan badan serta kulit kita sentiasa segaq dan bersih. Meh sini toknek kongsikan 5 tips mudah yang hampa boleh praktikkan untuk mendapatkan badan dan kulit yang bersinar-sinar bak matahari;-

1. Tidoq yang cukup Untuk mendapatkan kondisi badan yang optimum, kita memerlukan tidoq lebih kurang 8 jam sehari. Namun biasalah apabila dah menikah, ada anak-anak kecik dan bekerjaya, memang payah nak dapatkan tidoq yang cukup. Apa yang toknek selului laku ialah mencurik masa untuk tidoq selama setengah jam sebelum sembahyang Zuhoq. keluaq lunch awai-awai, jangan duduk borak lama-lama dengan memba, dan teruih naik ke pejabat/surau untuk tidoq. Serius badan hampa akan ghasa segaq bugaq sepanjang hari kalau mengamalkan tips ni.

2. Minum 8 gelaih ayaq kosong sehari Pastikan hari-hari kena minum minimum 8 gelaih ayaq kosong sehari. Kalau nak lagi baguih, teruih jangan minum ayaq manih langsung. Amalkan minum ayaq kosong je. Confirm hampa semua akan nampak perubahan ketara pada badan dan kulit hampa. Lain macam bersinar-sinar jadinya.

3. Amalkan tabiat untuk mandi hari-hari Cuaca Malaysia yang panaih dan pendedahan kepada debu, pencemaran serta kotoran memerlukan kita mandi hari-hari. Kalau tak memang ghasa berlengaih satu badan. Tak selesa dibuatnya. Selain daripada menyejukkan badan, banyak sebenaqnya kelebihan mandi hari-hari. Antaranya:- i Perlindungan daripada kuman barangkali ghamai yang tak tau, setiap kali kita mandi, bukan saja daki dan kotoran akan hilang, malah bakteria dan kuman yang ada pada kulit kita akan turut dibasmi. Selain tu mandi jugak turut sama membantu menghilangkan bau badan. Bau badan sebenaqnya berlaku apabila kuman-kuman yang terdapat pada permukaan kulit menguraikan protein yang terdapat pada lapisan kulit dan peluh kepada asid. Sekiranya badan hampa berbau kuat, jangan sekali-sekali skip mandi. Nanti takdak oghang nak memba dengan hampa sebab bau tengik sangat. Haa. . Kalau nak cari sabun yang boleh memberi perlindungan daripada kuman, takdak yang lain selain Dettol, jenama perlindungan daripada kuman yang telah dipercayai untuk generasi akan memberikan kamu jaminan. ii Melindungi kulit Perubahan cuaca dan pencemaran yang semakin berleluasa jadi punca kulit kita lebih terdedah kepada debu, kotoran dan kuman. Kalau tak dibersihkan, ia akan menjadi punca kepada masalah kulit pasai kotoran dan minyak berkumpoi dalam liang roma kita. Dettol Deep Cleanse baghu dengan 100 peratus bijian skrub mikro aprikot semulajadi di dalamnya, mampu membersihkan jauh ke dalam pori kulit untuk mengeluaqkan daki dan kotoran. Jadi kulit kita akan bebaih daripada sebarang ancaman kuman-kuman berbahaya. ii Kelihatan lebih cun berseri dengan kulit yang lebih licin Dengan Dettol Deep Cleanse, kita tak perlu pergi ke spa untuk mendapatkan kulit yang licin. Setiap kali kita membasuh badan dengannya, bijian skrub mikro aprikot semulajadi di dalamnya membersih dan melembutkan kulit badan kita umpama mendapat rawatan di spa. Memang berbaloi-baloi sangat kan? Pada pendapat toknek, penggunaan sabun yang betoi masa mandi adalah sangat pentin. Sebagai produk terpalin baghu dan terkini. Dettol Deep Cleanse dengan 100 peratus bijian skrub mikro aprikot semulajadi di dalamnya, bukan saja mampu menjaga dan membersihkan seluruh kulit kita sehingga ke ruang pori kulit kita, malah turut memastikan kulit bebaih debu, kotoran dan kuman. Ia adalah antara pilihan torrrbaek di pasaran. Sekali dah cuba try test, konfem puas hati punya. turut tersedia dalam pilihan sabun buku Jenama Dettol sungguh baq hang, dah sinonim dengan kualiti, keberkesanan dan jugak kepakaran dalam melindungi kulit daripada ancaman kuman, debu dan kotoran toknek seisi keluarga memang menggunakan sabun Dettol sejak dulu lagi. Baunya yang wangi, harganya yang berbaloi dan keberkesannya dalam membersihkan kulit buat toknek memilih Dettol. Confirm lepaih ni toknek akan cuba try test Dettol Deep Cleanse ni untuk mendapatkan kulit yang lebih lembut, bersih dan bebaih kuman. Maklumat lanjut tentang pasai Dettol Deep Cleanse ni boleh dibaca di laman web Dettol dan jugak di Facebook Dettol Malaysia.

4. Jangan hisap rokok Merokok sungguh baq hang, membahayakan kesihatan. Selain daripada berisiko untuk mendapat kanser, merokok jugak jadi punca kulit hampa nampak lebih tua berbandin umoq. Banyak anasir-anasiaq jahat di dalam rokok yang membahayakan kulit hampa. Sekiranya hampa soghang perokok, cuba try test beghenti menghisap rokok untuk sebulan dua. konfem hampa akan nampak kesannya pada kulit.

5. Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran Tips yang ni toknek agak payah untuk laku. Diri ni memang tak boleh makan sayur-sayuran. tapi untuk dapatkan kulit yang cun, badan yang sihat, buah-buahan dan sayur-sayuran memang amat pentin. Di dalamnya ada banyak vitamin yang memberi kesegaran pada badan kita. Bak kata pepatah, an apple a day, keep the doctoq away . jadi marilah kita mula mengamalkan pemakanan buah-buahan dan jugak sayur-sayuran di dalam hidup kita.


5 Tips Mudah Untuk Kekaikan Kesegaran Kebersihan Badan Tanpa Perlu Pergi Ke Spa

5 Tips Mudah Untuk Kekaikan Kesegaran Kebersihan Badan Tanpa Perlu Pergi Ke Spa

5 Tips Mudah Untuk Kekaikan Kesegaran Kebersihan Badan Tanpa Perlu Pergi Ke Spa

5 Tips Mudah Untuk Kekaikan Kesegaran Kebersihan Badan Tanpa Perlu Pergi Ke Spa




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme