cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}5 Lagi Artis Terkenai Indonesia Gadai Agama Pilih Untuk Jadi Murtad


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-16 17:22:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


Selepaih kematian pelakon veteran terkenai Yana Zein, ghamai yang keliru dengan isu tukaq agama di Indonesia. Namun ni bukan perkara biasa di negara jiran malah ghamai artis femes di Indonesia rela pindah agama demi cinta. depa pada awainya memeluk agama Islam memilih murtad demi mengikut agama suaminya. Hingga tahun 2017 la nih, tak kughang dari 6 artis cun Indonesia pindah agama demi cinta. Antara artis pindah agama palin menggempaqkan dunia hiburan adalah Bunga Zainal. Difahamkan dia menjadi isteri kedua kepada soghang pengarah tersohoq di Indoensia. Bunga Zaenai pindah agama dari Islam ke agama Hindu karena mengikuti agama suaminya. 5 artis ni antara yang dipercayai tukaq agama demi cinta.

1. Asmirandah artis pompuan lawa, Asmirandah memilih tukaq agama pasai mengikuti agama yang dianuti suaminya Jonaih yang beragama Kristian. Bekaih kekasih Dude Harlino ni awainya memeluk agama Islam namun selepaih menikah, Asmirandah memilih mengikuti agama Jonaih Rivano.

2. Nafa Urbach Nafa Urbach jugak membuat kejutan dengan keputusannya kembali memeluk agama Kristian. ni pasai sebelum memutuihkan menjadi mualaf atau masuk agama Islam, Nafa Urbach diketahui beragama Kristian. Setelah putuih hubungan dengan bekaih buah hatinya Primuih Yustisio, Nafa melilih Zack Lee yang la nih menjadi suaminya. Nafa Urbach membuat keputusan tukaq agama dan mengikut agama suaminya yang beragama Kristian.

3. Pinkan Mambo Penyanyi Pinkan Mambo jugak tukaq agama setelah bernikah dengan jejaka dari Amerika dan berpindha ke sana. bapak kepada Pinkan Mambo, Youke Mambo langsung tak mempersoaikan anaknya untuk menukaq agama. Bintang filem Ayat-Ayat Cinta, Rianti Rhiannon Cartwright yang lebih mesra dipanggey Rianti tukaq agama secara senyap dari Islam ke Kristian sebelum bernikah dengan suaminya masa ni.

4. Rianti Cartwright pompuan cun yang memegang watak Aisha, isteri Fahri dalam filem Ayat-Ayat Cinta tu ghamai dok kata melangsungkan acara pernikahan di Gereja Old St. Patrick, New York, Amerika Syarikat pada 17 September 20

10. Namun, hingga la la nih Rianti masih dok belum memaklumkan statuih agama terbarunya tu.

5. Bunga Zainal Bunga Zainal dipercayai tukaq agama dari Islam ke Hindu. Dia merupakan isteri kedua Pengarah Sukhdev Singh yang beragama Hindu. Ibu Zaenai bagitau anaknya pergi dan bernikah diam-diam tanpa restu darinya. hc


5 Lagi Artis Terkenai Indonesia Gadai Agama Pilih Untuk Jadi Murtad

5 Lagi Artis Terkenai Indonesia Gadai Agama Pilih Untuk Jadi Murtad
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme