cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



5 Benda Yang Menyatukan Hati Rakyat Malaysia


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-15 11:32:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Tanggai 16 September ni, kita akan menyambut Hari Malaysia yang ke 5

4. Selaku soghang rakyat Malaysia, toknek cukup berbangga dengan negara kita. Malaysia adalah sebuah negara berbilang kaum yang sangat unik. Kita berlainan bahasa, berlainan budaya dan berlainan agama, namun dalam kebanya perkara, rakyat Malaysia mampu bersatu hati, bekerjasama, bergabung tenaga dan hidup penuh harmoni macam sebuah keluarga. toknek bangga menjadi anak Malaysia, lagu mana pulak dengan hampa? konfem ada yang skeptikai dengan ucapan toknek di ataih kan? Tak dinafikan wujud segelintiaq pihak yang bersikap perkauman terutamanya di laman so-sial. Ada jugak kadangkala pergaduhan dan pergadohan berlaku pasai perselisihan pendapat, namun tu adalah satu perkara biasa yang terjadi tang mana-mana negara. kelai-kelai meghap kata oghang. Akan tapi, 5 perkara ni mampu menyatukan hati rakyat Malaysia, tak kira bangsa, agama dan jugak fahaman politik. Perkara-perkaranya ialah:-

1. Sukan SEA 2017 Malaysia baghu saja selesai menjadi tuan rumah kepada Sukan SEA 201

7. Sepanjang lebih kughang 2 minggu ialah berlangsung, rakyat Malaysia telah menunjukkan sokongan tak berbelah bahagi kepada para atlet yang ambik bahagian. Semua penyokong yang mai tanpa mengira bangsa bersorak memberikan ucapan semangat untuk atlet yang berjuang mengharumkan nama negara. Akhiaqnya, Malaysia dinobatkan sebagai juara Sukan SEA 201

7.

2. Bola sepak Setiap kali pasukan Harimau Malaya beraksi di ataih padang, kita akan dapat tengok puluhan ribu rakyat Malaysia yang sanggup turun stadium untuk memberikan sokongan. Contoh torrrbaek ialah masa perlawanan akhiaq Sukan SEA baghu-baghu ni di antara Malaysia dan Thailand. Penuh satu stadium. Yang Melayu, yang Cina, yang India, yang Iban, yang Kadazan semua bedighi tegak menjerit sekuat hati memberikan sokongan kepada pemain-pemain Malaysia. Memang tegak bulu roma tengok semangat perpaduan yang ditunjukkan oleh rakyat Malaysia.

3. Rumah terbuka Rakyat Malaysia bab makan memang nombot

1. Lagi-lagi kalau makan chemeyy. Contohnya kalau ada rumah terbuka open house. Fuh!!! Memang penuh beb. Kalau rumah terbuka Hari ghaya Aidilfitri, bangsa-bangsa lain macam Cina dan India pun turut sama datang. Kalau rumah terbuka Hari ghaya Cina, yang Melayu pun berpusu-pusu jengoi. Masing-masin tak nak lepaihkan peluang makan chemeyy dan juka menikmati juadah special yang hanya ada setahun sekali.

4. Durian Ah. Durian adalah buah kegemaran lebih kughang kesemua rakyat Malaysia. Bila tiba musim durian, berduyun-duyun manusia pencinta durian tanpa mengira bangsa dan agama akan berkeliaran mencari Musang Kin, Udang Merah, D24 dan jugak Hor Loq. Kalau pergi ke gerai durian di SS2 tue, hampa semua boleh tengok puluhan rakyat Malaysia duduk dengan tenang sambey menikmati keenakan durian sambey berborak-borak. Memang harmoni sungguh.

5. KFC Rakyat Malaysia rata-rata memang suka makan ayam goreng. Dan ayam goreng torrrbaek dah tentu ialah KFC. Kelazatannya tak boleh ditandingi. Makan KFC sambey berborak-borak dengan memba-memba dan ahli keluarga memang menyeronokkan. tapi boleh ke 2 oghang asin yang tak kenai antara satu sama lain memulakan perkenalan dan berkawan menerusi KFC? Bersempena pelancaran menu terbarunya iaitu Bucket Bersama, KFC telah buat satu video ujikaji sosial yang cukup menarik. Dengan hipotesih We re not strangers. Just friends waitin to happen, beberapa individu yang tak kenai antara satu sama lain dengan latarbelakang yang berbeza telah diletakkan di dalam satu bilik. Masing-masin memang senyap dan awkward pada mulanya. Namun apakah yang terjadi selepaih KFC Bucket Bersama dihidangkan? Jeng, jeng, jeng. Nak tau kenalah tengok video di bawah. nak teghiak jugak toknek dibuatnya tengok video di ataih. Secara jujoqnya, toknek pun kadangkala lebih suka buat hal sendiri dan takmau ambik tau hal sekelilin. Kalau duduk sorang-sorang dalam MRT, restoran atau buih, lebih rela main handphone daripada berborak dengan oghang tak dikenali. Selepaih menonton video ni, toknek akan cuba try test untuk mengubah sikap ni. Perpaduan tu bermula apabila kita beghenti tengok sesama sendiri sebagai oghang asin. Good job KFC ataih video yang sangat awesome ni. Apa pulak perkara-perkara yang hampa ghasa boleh menyatukan rakyat Malaysia selain daripada 5 perkara di atas? Kongsikan di ruangan komen.


5 Benda Yang Menyatukan Hati Rakyat Malaysia

5 Benda Yang Menyatukan Hati Rakyat Malaysia

5 Benda Yang Menyatukan Hati Rakyat Malaysia






ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme