cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}3 Beranak Meninggai Dunia Terjeronoih Dalam Kawah Gunung Berapi


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-13 17:14:01
Kategori Berita | Sumber asal : Link


ROME: Sepasang laki bini dan anak lelaki depa berumoq 11 tahun, meninggai dunia selepaih terjeronoih ke dalam kawah gunung berapi yang cetek dekat bandaq Naples. Empat satu famili tu, termasuk soghang lagi anak lelaki berumoq tujuh tahun yang terselamat sedang melawat Solfatara, antara destinasi gunung berapi femes dekat Campi Flegrei Padang Terbakar , kira-kira 30 kilometer di timoq Naples.

Kami masih dok cuba try test menyiasat apa sebenaqnya berlaku. depa menyeberangi penghadang keselamatan dan terjeronoih ke dalam lubang, kata pegawai taman Campi Flegrei kepada AFP. Menurut laporan media, budak lelaki berumoq 11 tahun tu adalah yang pertama terjeronoih sebaik menyeberangi penghadang. Ibu dan bapanya turut terjeronoih masa cuba try test menyelamatkannya.

Pihak berkuasa percaya depa terbunuh akibat terhidu gaih. Hanya anak mangsa yang berumoq tujuh tahun tak menyeberangi penghadang dan ditemui dalam keadaan trauma akibat tergempaq. Campi Flegrei adalah kawasan terletaknya lebih 30 kawah gunung berapi. Saintis ghamai dok kata sangat bimbang dengan kemungkinan ia akan meletuih. AFP Sumber bharian


3 Beranak Meninggai Dunia Terjeronoih Dalam Kawah Gunung Berapi
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme