cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-12 18:22:01
Kategori Hiburan | Sumber asal : Link


Bagi oghang pompuan, rambut merupakan mahkota palin bernilai untuk diri depa termasuklah jugak bagi pompuan yang berhijab. pasai itulah penjagaan rambut sangatlah pentin pasai rambut boleh ghamai dok kata menjadi pengukoq kecantikan seseoghang pompuan. tak kughang jugak untuk sang jejaka di zaman moden ni yang jugak turut mementinkan penjagaan rambut depa sama macam kaum pompuan. Ada yang sanggup berhabih ribuan ringgit untuk dapatkan rambut yang sempurna macam yang diinginkan. Berikut kami kongsikan 20 tips mudah untuk mendapatkan rambut yang cun dan sihat yang boleh hampa semua cuba try test sendiri tanpa perlu berhabih banyak.

1. Laku cucian rambut secara berkala macam selang sehari antara yang disarankan atau sebaiknya kalau terasa kulit kepala terlalu berminyak. sambey mencuci tu urut dan gosok kulit kepala untuk beberapa masa sehingga diyakini bersih dari segala kotoran.

2. Pilihlah syampu dan perapi yang betoi dan tepat untuk jenih rambut hampa semua. Kalau tak jumpak, mintalah nasihat dari pakaq rambut macam di salun tang mana depa boleh buat ujian ke ataih kulit kepala hampa semua untuk mencari produk penjagaan palin sesuai. baghu-baghu ni, L Oreai Paris baghu saja mengeluaqkan set penjagaan rambut yang diformulasikan dari pelbagai sumber terdiri daripada asaih bahan ramuannya termasuklah peladang, botanih, dan saintis dan akhiaqnya maka terhasil sejenih botanikai palin torrrbaek di dunia. ni memang satu pilihan yang cukup sempurna. Ramuan set penjagaan rambut dari L Oreai Paris ni sepenuhnya dari bahan asaih berkualiti tinggi dari eropah. Bukan saja memfokuihkan kepada ramuan yang digunakan, malahan botoi dia saja pun dah 100 peratus bahan kitaq semula dan sangat mesra alam. Set penjagaan Botanicals Fresh Care ni didatangkan dalam 4 variasi macam berikut:Semuanya bebaih dari silikon, parabens, dan colorants. Setiap set mengandungi 4 produk iaitu syampu RM3

9. 90 , conditioner RM2

9. 90 , mask RM4

9. 90 , dan leave-in treatment RM4

9. 90 . Ianya telahpun mula dijuai dan bagi yang nak nak beli tu, hampa semua teruih beli online dekat website HERMO ja!

3. Elakkan mencuci menggunakan ayaq panaih pasai ia menjadikan rambut kasaq, kerin dan susah untuk diuruih. Bilasan rambut dengan ayaq sejuk adalah lebih tepat untuk melembutkan kutikel rambut semuga lebih kelihatan segaq dan lembut.

4. kalau hampa semua pompuan muslimah yang berhijab, adalah menjadi satu kesalahan besaq kalau memakai tudung masa rambut masih dok basah. Pastikan rambut betoi-betoi kerin terlebih dahulu sebelum memakai tudung. Rambut yang dok katup dalam keadaan basah boleh jadi punca kelemumoq dan hujung rambut bercabang. Selain tu, kulit kepala yang tak kerin menyebabkannya berminyak.

5. Gunakan sikat bergigi lebaq untuk menguruihkan rambut terlebih dahulu selepaih saja membuka tudung. Selepaih tu barulah cuci rambut tu dengan sempurna. Tips ni dapat mengelakkan rambut gugoq dengan banyak masa mandi atau masa rambut di cuci.

6. Sebaik pulang ke rumah, jangan teruih mencuci rambut. Buka tudung dan lepaihkan rambut dahulu. Biaqkan peluh pada liang kulit kepala kerin dahulu sebelum mencuci rambut.

7. Pilihan anak tudung perlulah tepat. Gunakan tudung tudung yang diperbuat daripada gentian semula jadi macam kain kapaih. Lagi satu, elakkan dari memakai anak tudung yang terlalu ketat.

8. Elakkan mengulang pakai anak tudung yang sama tanpa dicuci. Jagalah kebersihan rambut dengan menjaga jugak kebersihan anak tudung dan tudung yang disarungkan hari-hari.

9. walaupun terdapat begitu banyak fesyen berhijab berlapis-lapih, namun sebaiknya pilihlah gaya tudung yang tak begitu tebai lapisannya. ni bagi membolehkan kulit kepala ruang benafaih dan mengelakkannya memerangkap banyak peluh dan minyak.

10. Untuk mendapatkan kulit kepala yang sihat, diet yang baik jugak sangat pentin. Penjagaan dalaman! Ambillah makanan tambahan macam biotin, silica, Vitamin B, C dan E, besi dan Omega-

3. 1

1. Sepanjang memakai tudung, biasanya rambut diikat ketat. Oleh tu, apabila dok ada di rumah, lepaihkannya selama yang boleh. Rambut yang kerap diikat menjadikannya mudah gugoq dan mengubah tekstoq haluihnya. 1

2. Elakkan mengikat rambut terlalu ketat. Longgaqkan ikatan getah rambut semuga rambut mampu bernafaih dengan baik dan sempurna. 1

3. Laku trim pada rambut untuk membuang bahagian yang merekah dan bercabang. Laku ni sendiri sebulan sekali tanpa perlu berhabih duit ke salon. 1

4. Gunakan pewangi rambut untuk disemboq ke serata rambut sebelum dan selepaih memakai tudung sekirangnya ada bau yang kughang enak terhasil akibat pamakaian tudung dalam tempoh yang panjang. 1

5. walaupun hampa semua berhijab, sebenaqnya hampa semua masih dok perlu mengaplikasi penggunaan serum atau pelembap rambut. Tapi sebaiknya, hanya pakai pada waktu malam sebelum tidoq ataupun beberapa jam sebelum memakai tudung. 1

6. Dalam masa berhijab tu, kalau ada peluang menanggaikannya macam di surau atau masa ke tandaih , bolehlah dilaku urut ringan ke kepala untuk memberi kelegaan dan ghasa relaks. ni menjadikan rambut lebih sihat dan kelihatan segaq. 1

7. Sebulan sekali kunjungi salon rambut untuk mendapatkan rawatan rambut dan kulit kepala. Mengurut kulit kepala membantu melancaqkan aliran darah semuga rambut dapat tumbuh dengan sihat dan mengurangkan penin pala. 1

8. Tahukah tak yang memilih tudung berwarna lembut boleh memberikan kesan sejuk kepada kulit kepala? ni secara tak langsung akan menggalakkan pertumbuhan rambut berbandin dengan memakai tudung berwarna gelap. 1

9. Sama jugak macam kulit di wajah, kulit kepala jugak memerlukan sentalan atau eksfoliasi untuk membuang sel kulit meninggai dunia. Diasarankan untuk mencampoqkan beberapa camca kecik gula bersama syampu dan gosok ke kulit kepala. Tapi ingat, jangan gosok dengan kuku sebaliknya gunakan hujung jari untuk menyentai secara lembut. cuba try test laku seminggu sekali dah memadai.

20. Selepaih bersyampu, jangan culaih memakai perapi rambut. Sapukan perapi hanya pada bahagian helaian rambut. Jangan terkena pada kulit kepala untuk mengelakkan kulit kepala berminyak. Diharapkan dengan perkongsian 20 tips ni menjadikan rambut hampa lebih cun dan sihat selepaih ni. Nak Menang 2 Set Botanicals Fresh Care Tak?Oh ya, kalau hampa semua refer point nombot 2 tu kami ada 2 set Botanicals Fresh Care untuk dihadiahkan. Kalau nak menang mudah saja;

1. Like page HERMO MALAYSIA.

2. habaq kami awat hampa nak menang 2 set Botanicals Fresh Care ni di sini.

3. Share post di Facebook Oh! Media. Selamat cuba try test try test!!


20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat

20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat

20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat

20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat

20 Tips Mudah Untuk Dapatkan Rambut Yang Cun Dan Sihat




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme