cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



11 11 Globai Beli-belah Festivai Segalanya Hampa Perlu Tau Tentang Pasai Jualan Singles Day


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-11-11 02:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Pada awainya, 1

1. 11 serin dikaitkan dengan sambutan oghang bujang tapi la nih ia telah menjadi satu tarikh yang dinanti-nantikan pengguna yang gemaq membeli barangan online, ataih penawaran ghega yang jauh lebih mughah berbandin hari biasa. awatlaa tarikh 1

1. 11 menjadi tarikh yang amat terkenai untuk mengadakan promosi jualan besar-besaran ni? Ada sejarah disebalik pemilihan tarikh ni. 1

1. 11 pada awainya adalah hari sambutan untuk oghang bujang atau single s Day yang mana diketahui ia bermula daripada sambutan sejumlah pelajaq di Nanjin University pada tahun 199

3. Tarikh ni dipilih pasai bilangan angka 1 di dalam 1

1. 11 yang mana secara kasaqnya mudah dikaitkan dengan perseorangan . Pada awainya, sambutan ni diraikan oleh oghang bujang dengan mengadakan temujanji buta atau blind-date pada tarikh 1

1. 11 ni. Untuk memudahkan urusan masa blind-date ni, semestinya ia diserikan dengan pemberian hadiah dari salah soghang pasangan. Hadiah-hadiah ni diperolehi daripada pelbagai sumber macam pembelian di kedai, sehinggalah la nih ia mudah diperolehi melalui laman jualan online. tak menyangka dengan ghamai yang membuat pembelian online pada tarikh 1

1. 11 ni, ia la nih telah berubah menjadi sebuah hari yang bukan hanya disambut oleh oghang bujang, tapi ia adalah sebuah hari yang cukup terkenai di China untuk membeli-belah. Dengan perluasan penggunaan laman e-dagang, sambutan 1

1. 11 ni tak lagi terhad untuk diraikan di China saja, yang mana ia la nih telah diperluaskan ke merata dunia melalui adaptasi sambutan 1

1. 11 daripada sejumlah laman e-dagang tempatan. Antara syarikat yang telah banyak mempengaruhi sambutan ni ialah Alibaba Group iaitu syarikat yang femes dengan penawaran teknologi dan ekosistem dalam arena e-dagang. Alibaba Gorup telah memegang beberapa produk yang cukup dikenali di bawah penawaran depa macam alibaba. com, Taobao, Tmall, AliExpress, dan Alipay. 1

1. 11 Globai beli-belah Festivai Sambutan 1

1. 11 Globai beli-belah Festivai 2017 yang diadakan oleh Alibaba ni disambut selama 24 jam, dengan melibatkan lebih 140,000 jenama meliputi lebih 15 juta produk yang ditawaqkan. Acara ni telah bermula pada tahun 2009, dengan memperlihatkan angka keuntungan sebanyak RMB 52 juta USD

7. 6 juta untuk tahun pertama. Kemudian, ia telah berubah menjadi festivai sambutan membeli-belah dan hiburan globai, yang mana mencatatkan keuntungan setinggi RMB 1

20. 7 bilion USD 1

7. 8 bilion pada tahun 201

6. Menariknya, skala pembelian pada hari 1

1. 11 ni adalah 18 kali ganda lebih besaq daripada Amazon Prime Day dan

2. 5 kali lebih besaq berbandin gabungan Black Friday dan Cyber Monday. Dengan acara sambutan ni, jumlah pengguna yang ghamai dah pastinya dijangka sekaliguih memerlukan teknologi yang cukup berkuasa untuk menampung kapasiti pengguna dalam skala besaq. Menariknya pada tahun 2016, Alibaba Cloud telah berjaya memproses 175,000 pesanan dalam satu saat masa waktu puncak, sementara Alipay memperolehi 1 bilion pembayaran dan 120,000 transaksi dalam satu saat masa hari 1

1. 11 ni. Apa yang buat keuntungan festivai ni meningkat secara mendadak adalah dari faktoq inovasi dan teknologi yang dibangunkan oleh Alibaba. Sambutan pada kali ni tak hanya memfokuihkan kepada ghega jualan yang lebih mughah, tapi Alibaba ingin menggunakan kesemua ekosistem depa untuk membawa pengalaman membeli-belah yang lebih ke hadapan. Pengalaman Membeli-Belah baghu Pada tahun ni, Alibaba telah mengetengahkan New Retail Experience iaitu pengalaman membeli-belah baghu dengan menggabungkan sistem online dan offline dalam satu tempat. Ia meliputi Smart Stores iaitu kedai jasad dengan mod pembayaran online yang mana la nih dinikmati oleh 100,000 kedai di seluruh China. Selain memperluaskan konsep Smart Stores, Alibaba telah sedia membuka Hema, iaitu pasaraya model yang menggunakan cara pembayaran online masa membuat pembelian barangan jasad. Rupa pasaraya ni adalah lebih kughang sama macam pasaraya biasa, tapi ditingkatkan dengan mod pembayaran digitai masa ingin melalukan pembayaran. Pengguna boleh membeli sejumlah barangan dapoq dan barangan basah di pasaraya Hema ni, namun apabila tiba untuk membuat pembayaran, pengguna hanya perlu mengimbaih QR Code daripada akaun Alipay di telefon pintaq. terpalin baghu, Hema dan Alipay turut mula menawaqkan pembayaran melalui imbasan muka pengguna, dengan hanya memberi imbasan muka dan memasukkan nombot telefon pengguna masa membuat pembayaran. Bermakna, pengguna hanya perlu membawa diri saja tanpa perlu sebarang wang atau telefon bimbit masa membayaq. Selain daripada mod pembayaran, ia jugak berfungsi sebagai sebuah hab untuk penghantaran online, dengan menyediakan penghantaran sepantaih 30 minit untuk pengguna yang tinggai berhampiran dengan pasaraya Hema ni dalam lingkungan 3KM. Menariknya, barangan yang dipesan ni dipilih oleh pekerja pasaraya, dan kemudian ia diletakkan ke dalam bag yang disaloqkan melalui lingkaran yang dok ada di bahagian ataih pasaraya jasad. Globalisasi Alibaba jugak turut mengetengahkan untuk bergerak secara Globalisasi , dengan memperluaskan beberapa perkhidmatan dan ekosistem utama Alibaba ke pasaran di luaq China. Untuk pasaran di Asia Tenggara macam Malaysia, saluran macam Lazada telah sedia menawaqkan pembelian daripada Taobao melalui halaman Taobao Collection di dalam laman Lazada tu sendiri. Dengan kemudahan macam ni, lebih 600 juta pengguna di rantau ni dapat menikmati pembelian barangan dari China, melalui sistem logistik, gudang simpanan, dan penyaluran barang daripada Lazada. Bermula tahun ni, kebanya pengguna di Malaysia dah boleh tengok perkhidmatan Alipay diimplementasikan secara meluas di kedai-kedai serbaneka, macam 7Eleven dan Mynews bagi meningkatkan penggunaan nirtunai atau sistem cashless. Pada saat ni, ia barangkali banyak dinikmati oleh pelancong daripada China, tapi tak mustahil ia bakai mnejadi salah satu mod pembayaran terkenai dalam kelompok pengguna. Alibaba jugak turut menawaqkan Tmall World di dalam aplikasi Taobao sendiri, yang mana menggabungkan penawaran produk daripada Taobao dan Tmall untuk penduduk di luaq China. Antara inisiatif yang dilaku baghu-baghu ni adalah kebolehan penghantaran dan pemasangan perabot di rumah yang la nih sedia dinikmati oleh penduduk di Singapura dan Malaysia. Satu lagi usaha yang dilaku di bawah globalisasi Alibaba adalah melalui Cainiao Network iaitu kemudahan penghantaran yang boleh dilaku secara teruih untuk 9 buah negara. Malaysia adalah salah satu negara yang terpilih untuk menikmati kemudahan penghantaran melalui laut untuk penghantaran barang dalam skala besaq. Teknologi Untuk Pengguna Alibaba jugak turut mengimplementasikan teknologi terkini untuk memudahkan pengguna membuat pemilihan sesuatu barangan. Perkara ni termasuk daripada penggunaan Artificial Intelligence AI dan Augmented Reality AR yang mana la nih kian digunakan untuk mendapatkan paparan yang berkaitan pengguna dengan lebih tepat dan imersif. The Fashion AI adalah platform yang dihasilkan Alibaba untuk membolehkan pengguna mendapatkan senarai outfit yang boleh digunakan untuk sesuatu pakaian hat sama dok habaq tadi. Ia mempunyai sumber yang la nih telah mencecah 500,000 data yang berkaitan dengan fesyen, yang mana diperolehi daripada imej produk dan saranan fesyen daripada penjuai. Mobile Virtuai Fittin Room pulak membolehkan pengguna cuba try test try test sesuatu pakaian terpilih teruih melalui aplikasi Taobao dan Tmall. Pengguna hanya perlu memuat-naik gambaq, meletakkan data ketinggian dan berat, dan kemudian, ia akan mempaqkan diri hampa dengan pakaian hat sama dok habaq tadi. Buat masa ni, sejumlah jenama besaq macam Polo Ralph Lauren, Guess, Adidaih, Kappa, dan Levih telah bekerjasama untuk meletakkan sejumlah pakaian depa pada teknologi ni. Teknologi Infrastruktoq Alibaba telah menyediakan AI Designer menerusi Lu Ban iaitu platform untuk membantu para penjuai memapaqkan iklan pada kedai depa berdasaqkan kesesuaian sesuatu pengguna. Ia mempelari seseoghang individu melalui cara deep learnin, reinforcement learnin, Monte Carlo tree search, dan carian berasaihkan imej. Pada hari 1

1. 11 ni, ia akan digunakan dengan lebih meluas pada laman e-dagang dengan menghasilkan berjuta banner iklan berdasaqkan seseoghang pengguna. Platform ni mampu menghasilkan 8000 banner iklan per saat dan dijangka akan dihasilkan dalam angka mencecah bilion masa festivai ni berlangsung. Dalam menjadikan jualan 1

1. 11 ni dengan lebih lancaq, Alibaba telah menjalankan autonomous end-to-end load testin dengan simulasi pembelian dalam sesuatu skala secara berulang kali untuk menguji kelancaran pada produk dan teknologi depa. depa jugak telah menjalankan AI-empowered operation management iaitu enjin pintaq untuk mengatoq sumber pengkomputeran pada waktu yang sesuai secara automatik. Selain penggunaaan AI, robot jugak digunakan pada data center Alibaba dengan buat sekitaq 30 peratus tugasan ulangan masa memantau pusat data ni. depa jugak turut menggunakan colocation technology dengan menjadikan sejumlah data center sebagai warehouse-scale computers untuk memudahkan proses pengoptimasian secara berkala. 1

1. 11 Globai beli-belah Festivai dilihat bukan saja sebuah hari untuk memberi peluang kepada pengguna mendapatkan barangan pada ghega rendah, tapi ia memperlihatkan usaha Alibaba dalam menjadikan pengalaman membeli-belah menjadi lebih baik. Ia menggabungkan beberapa usaha macam penambah-baikan dari segi jualan offline menjadi lebih mudah dengan adanya penggunaan teknologi mudah-alih yang sedia digunakan pengguna. Dengan teknologi dan inovasi yang dibawak oleh Alibaba, tak mustahil ia akan diikuti ataih penawaran produk dan ekosistem yang praktikai untuk digunakan secara meluas.


11 11 Globai Beli-belah Festivai Segalanya Hampa Perlu Tau Tentang Pasai Jualan Singles Day












ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme