cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-06-15 01:42:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Keikhwanan pembunuh upahan kembali selepaih berehat selama setahun. Kota London masa zaman industri perindustrian akan digantikan oleh kota Mesiaq zaman firaun. Bayek ialah watak yang bakai dikawai pemain. Ubisoft telah memperlihatkan demo lebih kughang 30 minit permainan ni. Berikut ialah 10 perkara baghu atau menarik yang kami sedari selepaih menonton video hat sama dok habaq tadi.

1. Sistem Permainan RPG Aksi Genre RPG aksi Action RPG la nih semakin terkenai dengan Horizon Zero Dawn antara permainan yang menggunakan sistem ni dengan baik sekali. Origins turut terjun tiruk bertukaq ke genre ni. Setiap aksi akan diberikan XP dan pengguna akan diberikan kebebasan buat level-up dengan lebih mendalam. Sistem ni diperkenaikan pada Syndicate tapi tak secara menyeluruh. Tiga kelaih boleh dipilih oleh pemain iaitu Seer, Warrioq dan Hunter. Seer mementinkan kepakaran stealth. depa boleh memanipulasi NPC dan haiwan. Warrioq pulak mementinkan kepakaran berperang menggunakan senjata. Hunter pulak mementinkan kepakaran senjata jarak jauh macam panah. Dalam Syndicate Evey Fry ialah soghang Seer dan Jacob Fry pulak soghang Warrioq. Dengan sistem level-up baghu ni pemain bebaih menetapkan player-class watak yang dikawai mengikut kehendak peribadi. Palin menarik skill terakhiaq macam Master Warrioq gambaq di bawah boleh teruih ditambah tanpa had batasan. ni berbeza dengan Syndicate yang tak membenaqkan perk ditambah selepaih watak dah di level-up sepenuhnya.

2. Adrenaline Adrenaline ialah elemen baghu yang diperkenaikan. Setiap aksi membunuh atau kejayaan menghalang serangan musuh akan meningkatkan tahap stamina Bayek. Apabila Adrenaline mencapai tahap maksimum, serangan yang mendatangkan damage lebih tinggi boleh diaktifkan. ni berguna apabila melawan musuh dengan HP dan level lebih tinggi.

3. tak Semua Musuh Boleh Dibunuh Serta Merta macam kami katakan di ataih tak sat, musuh mempunyai level dan HP berbeza. Musuh pada tahap lebih tinggi berbandin Bayek tak boleh dibunuh serta merta menggunakan Hidden Blade. Kesemua musuh pada tahap lebih tinggi akan mempunyai ikon berwarna merah di ataih kepala. Pemain perlu menaik taraf watak dan damage ratin senjata untuk buat pembunuhan pantaih.

4. Helang Di Udara Menggantikan Eagle Vision Senu ialah helang yang boleh dikawai oleh Bayek. Ia boleh terbang dan menjadi mata di udara seakan dron. Kedudukan musuh dan statistik depa akan dapat dikesan oleh Senu. macam di dalam Syndicate, pemain kemudian boleh menandakan posisi musuh dan menjejak pergerakan depa. berita buruk di sini ialah kuasa Eagle Vision tak lagi wujud. Nampaknya kemampuan menggunakan kuasa Assassin ni masih dok belum wujud masa zaman Bayek.

5. Kemampuan Menyelam Sebelum ni kemampuan menyelam hanya diberikan pada kawasan kapai karam di dalam Black Flag. Kali ni Bayek boleh menyelam di kesemua kawasan beraiaq.

6. Menggunakan Senjata Di Dalam ayaq Assasin Creed 2 membenaqkan pemain berenang buat first time. Altaiaq yang kerap meninggai dunia apabila terjeronoih ke dalam ayaq menjadi jenaka internet sejuruih selepaih Assassin s Creed dilancaqkan. Origins membawakan fungsi baghu tang mana senjata akhiaqnya boleh digunakan di dalam ayaq. Di dalam demo, anak panah boleh kena tembak masa di ataih permukaan ayaq. masa menyelam pulak senjata melee macam pedang boleh dilibaih untuk mempertahankan diri dari buaya dan badak ayaq.

7. Menggunakan Senjata masa Di Udara Senjata boleh kena tembak masa Bayek di udara. Sebelum ni hanya Hidden Blade diberikan kemampuan ni. Di dalam trailer jelaih Bayek dilihat menembak panah masa melompat dari pokok. Bagi memudahkan pemain menembak, permainan bergerak perlahan macam di dalam dunia The Matrix.

8. Membuka Peta Dengan Mendaki Menara Dikekaikan Mendaki menara untuk membuka kawasan peta dari fog-of-waq ialah elemen klasik Assassin s Creed. Ada yang menyukainya dan tak kughang jugak yang membencinya. Pihak Ubisoft mengekaikan elemen ni dan peta tak boleh dibuka dengan hanya menggunakan Senu. Aksi leap-of-faith jugak masih dok dikekaikan.

9. Gear la nih Mempunyai Kesan Tambahan Baju zirah dan senjata di dalam Assassin s Creed dah lama mempunyai kesan berbeza kepada pemakai. Di dalam Syndicate senjata mempunyai kesan Damage, Stun dan Lethality. Setakat ni dari apa yang kami tengok senjata turut mempunyai kesan tambahan macam menjana Adrenaline, kebarangkalian Criticai Hit dan Melee Resistance. Kesan tambahan ni bergantung kepada tahap kepayahan mendapatkannya. Gear berwarna biru adalah mudah ditemui manakala warna ungu lebih rare.

10. Tiga jenih Haiwan Tunggangan Di dalam Origins kuda, unta dan gheta pedati boleh digunakan sebagai kenderaan untuk bergerak. macam gear, kesemua jenih kenderaan ni mempunyai stat yang berbeza. Sebelum ni kesemua kuda mempunyai kelajuan yang sama. Di dalam Syndicate gheta pedati lebih kecik adalah lebih pantaih. Setakat ni Ubisoft masih dok belum berkongsi imej gheta pedati. Kewujudannya hanya disahkan oleh Ashraf Ismail, pengarah Origins pada acara UbiE3 Selasa lepaih. Baiklah ni saja sepuluh perkara baghu dan menarik yang kami temui setakat ni. Kami yakin lebih banyak maklumat akan didedahkan oleh Ubisoft apabila tarikh pelancaran Origins semakin lebih kughang. Assassin s Creed Origins akan mai pada PlayStation 4, Xbox One dan PC pada 27 Oktober hadapan.


10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins

10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins

10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins

10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins

10 Perkara Menarik Assassin S Creed Origins




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



itanah luas kistarp wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm