cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}



10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-09-13 16:32:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Penanti telah berakhiaq pagi tadi kesemua misteri pasai peranti yang dilancaqkan Apple terjawab. iPhone 8, 8 Pluih dan X dilancaqkan serentak bagi menunjukkan hala tuju rekaan Apple selepaih ni. Kesemua maklumat yang tertiris nyata adalah sahih. iPhone X mencurik perhatian pasai perubahan rekaan yang drastik serta penggunaan skrin OLED HDR. Bagi yang ketinggalan acara pelancaran ketiga-tiga peranti, ni ialah senarai 10 perkara menarik yang diperlihatkan pada iPhone X dan iPhone 8 pagi tadi.

Skrin OLED HDR Skrin OLED akhiaqnya digunakan kepada peranti iPhone walaupun teknologi ni dah digunakan pada N85 pada tahun 2008. Dengan penggunaan skrin OLED paparan pada iPhone X lebih hidup dan terang berbandin pada model iPhone 8. Selain daripada tu ia menjimatkan penggunaan bateri dan lebih mudah dibaca di bawah cahaya matahari. Akhiaq sekali ia menyokong penstriman kandungan HDR yang la nih lebih meluas dan baghu saja diaktifkan pada peranti Android beberapa bulan yang lepaih.

Skrin True Tone Skrin pada iPhone 8 dan 8 Pluih masih dok lagi menggunakan teknologi IPS LCD tapi telah dipertingkatkan. Teknologi True Tone yang terlebih dahulu digunakan pada iPad Pro 9. 7 la nih digunapakai pada iPhone. Menurut Apple skrin True Tone akan mengubah keterangan skrin dan tahap white balance warna bagi mengurangkan silau pada mata.

Pengecasan Pantaih Dan Tanpa Wayaq macam yang diura-urakan selama ni, pengecasan pantaih dan tanpa wayaq kedua-dua disokong pada ketiga-tiga model baghu iPhone tahun ni. Bateri pada peranti boleh dicaih sehingga 50 peratus dalam masa hanya setengah jam. Pengecasan tanpa wayaq pulak menggunakan format Qi, yang menjadi standard semasa. ni bermakna sekiranya hampa mempunyai pengecaih tanpa wayaq Qi di rumah, ia boleh digunakan dengan iPhone terkini.

Walaubagaimanapun pengecaih pantaih tak disertakan dengan setiap pembelian. Ia haruih dibeli secara berasingan Portrait Lightin Sistem potret mode yang diperkenaikan tahun lepaih menerima penambaikan tahun ni dengan Portrait Lighthin. Melalui sistem yang disokong pada iPhone 8 Pluih dan X ni, pelbagai sistem pencahayaan maya boleh dikenakan pada objek yang ingin diambik gambaqnya.

Antara mod pencahayaan yang diberikan ialah Natural Light, Contour Light dan Stage Light. Stage Light palin menarik pasai menukaq lataq belakang teruih berubah menjadi hitam. ni membolehkan gambaq potret yang lebih pelbagai diambik tanpa menggunakan lampu profesionai. Rakaman 4K 60FPS dan 1080P 240 FPS kalau Sony Xperia XZ Premium mempunyai fungsi rakaman gerak perlahan 960FPS 720P, iPhone la nih mampu merakam video 4K pada tetapan 60FPS atau 1080P 240FPS.

ni sekaliguih menjadikan iPhone 8 dan X peranti terawai menyokong tetapan 4K 60FPS di pasaran. ni semua pasai penggunaan pemproses terkini Apple A11 Fusion yang akan kami bincangkan di bawah. Pemproses Apple A11 Bionic Apple A11 Bionic meneruihkan inovasi Apple dan ni langkah terbesaq depa laku dalam teknologi pemproses. Ia pemproses pertama depa dengan GPU M11 yang direka sendiri.

Dua teraih berkuasa tinggi dipadankan dengan empat untuk tugaih ringan. ni adalah evolusi selepaih teknologi enam teraih diperkenaikan pada Apple A10X Fusion. Perbezaan pertama ialah pada A10X Fusion tiga teraih berkuasa tinggi dipadankan dengan tiga teraih tugaih ringan. Kuasa memproses ghamai dok kata meningkat sehingga 70 peratus berbandin A10 Fusion tapi dengan penjimatan tenaga bagi memastikan bateri bertahan dengan lebih lama.

Tahun lepaih iPhone 7 Pluih ialah juara ketahanan bateri di Amanz walaupun saiz baterinya kecik. Kami teruja untuk tengok sama ada iPhone 8 dan X boleh melangkaui ketahanan iPhone 7 Pluih. Kuasa memproses yang lebih tinggi akan membolehkan aplikasi realiti bergabung dapat digunakan dengan lebih lancaq. Tim Cook menegaihkan realiti bergabung adalah tumpuan Apple berbandin realiti maya.

Dengan ARKit dan A11 Bionic depa mempunyai platform untuk menjadi peneraju teknologi realiti gabungan pada peranti mudah alih. Dwi Kamera Dengan Dwi-OIS iPhone X ialah peranti kedua selepaih Samsung Galaxy Note 8 yang dilengkapi sistem dwi-kamera dengan dwi-OIS. Penggunaan sistem OIS pada kedua-dua lensa memastikan gambaq yang diambik akan sentiasa stabil.

takdak masalah gegaran terutamanya apabila menggunakan sistem zoom optikai yang biasanya menggandakan gegaran masa digunakan. Gambaq yang diambik akan lebih tajam dan meletakkan iPhone sekali lagi sebagai peranti penggemaq seni fotografi peranti mudah alih. Face ID Sistem imbasan wajah menggantikan TouchID sepenuhnya pada iPhone X. ni ialah kali pertama ia tak disertakan pada iPhone sejak 5S.

Apple kata sistem imbasan wajah depa adalah yang tercanggih pasai mampu mengesan 30,000 titik di wajah. ni sekaliguih mengurangkan kebarangkalian ia ditipu menggunakan gambaq dan kanta lekap macam pada Galaxy S8 sebelum ni. Kandungan peranti la nih lebih selamat dari dilihat oleh insan yang tak diingini. Sistem pembelajaran mesin Face ID pulak belajaq perubahan wajah pengguna.

ni bermakna sekiranya depa membeli janggut macam Wak Doyok dan memakai topi, Face ID tak akan mempunyai masalah untuk kenai wajah pengguna. Animoji Fungsi yang barangkali dipandang ringan oleh kebanya pengguna. tapi hakikatnya penggunaan emoji amat terkenai dan semakin terkenai. Saban tahun puluhan emoji baghu diperkenaikan dan iOS akan menjadi sistem operasi awai yang menyokongnya.

Dengan Animoji, 12 emoji dapat dikustomasi dengan animasi pergerakan wajah sendiri. Bayangkan keseronokan yang dapat dihasilkan dengan animasi yang dihasilkan. Kami yakin ni ialah antara fungsi yang akan dipinjam peranti Android selepaih ni. Pembesaq suagha Yang Dipertingkatkan Tahun lepaih iPhone 7 menyokong audio stereo. Dua pembesaq suagha digunakan bagi memberikan kesan audio yang lebih baik berbandin model sebelum ni.

Pada iPhone 8 kekuatan pembesaq suagha stereo dipertingkatkan sebanyak 25 peratus. Bagi depa yang gemaq menstrim kandungan YouTube dan Netflix, pembesaq suagha yang lebih lantang ni akan meningkatkan kenikmatan menonton. ni ialah sepuluh perkara menarik yang diperkenaikan pada iPhone 8 dan iPhone X pagi tadi. Adakah fungsi yang hampa rasakan menarik tapi tak kami senaraikan? Sila nyatakan pendapat hampa di ruangan komen.



10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8

10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8

10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8

10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8

10 Perkara Menarik Apple Iphone X Dan Iphone 8




ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :



cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme