cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-13 17:12:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Trend dwi-kamera boleh ghamai dok kata menjadi fungsi standard pada telefon masa la nih, yang mana memberikan keupayaan fotografi yang lebih unik macam kebolehan zoom optikai. Pada awainya, keupayaan ni mai pada peranti flagship saja, namun sejak akhir-akhiaq ni, ia telah mula didatangkan pada peranti kelaih pertengahan. Huawei Nova 2i ialah peranti kelaih pertengahan terkini yang menawaqkan fungsi dwi-kamera ni, dengan ghega penawaran peranti yang berpatutan dan mampu dimilik pada ghega RM 1,29

9. Sebagai peranti yang menggunakan teknologi ni, beberapa fungsi menarik telah dihadiaqkan pada Nova 2i ni bagi memenuhi keperluan fotografi hampa.

1. Paparan skrin

5. 9-inci Fullview yang lebih besaq Huawei Nova 2i mai dengan paparan skrin bingkai nipih sebesaq

5. 9-inci Fullview dalam memberikan pandangan yang lebih luas berbandin saiz skrin biasa. Dengan paparan sebesaq ni, ia lebih memudahkan pengguna membuat framin masa ambik gambaq dengan penampakan objek yang lebih jelaih.

2. Kebolehan ambik gambaq bokeh untuk kamera utama dan hadapan Peranti ni didatangkan dengan 4 kamera, yang mana dibina berasaihkan dwi-kamera untuk kamera utama, dan dwi-kamera untuk kamera hadapan. Ia membolehkan kesan bokeh dikecapi tak kira hampa ambik gambaq menggunakan mana-mana bahagian kamera.

3. Suntingan bokeh selepaih gambaq diambik Satu fungsi yang menarik pasai peranti Huawei ialah kebolehan untuk membuat suntingan bokeh selepaih sesuatu gambaq diambik teruih melalui Gallery. Ia membolehkan pengguna mengubah kedudukan atau kekuatan sesuatu tumpu tanpa perlu ambik gambaq baghu semula.

4. Penggambaran malam dengan bantuan Smart Ambient Flash Sekiranya hampa perlu menggunakan kamera pada waktu malam, sokongan Smart Ambient Flash dapat membantu hampa untuk mencerahkan lagi tangkapan gambaq yang diambik. Bukan tu saja, ia jugak akan menganalisa pencahayaan sekililin dalam memberi perwarnaan yang lebih neutral macam diambik masa waktu siang.

5. Beautify Effect untuk kamera utama dan selfie Huawei Nova 2i jugak turut menampilkan sokongan Beautify Effect yang membolehkan pengguna mencantikkan lagi wajah melalui bantuan daripada perisian kamera peranti ni. tak macam lain, ia tak ditawaqkan untuk kebolehan masa selfie saja, tapi turut boleh digunakan masa ambik gambaq dari kamera utama.

6. Kebolehan ambik sefie dengan butang pengimbaih jari ambik selfie kadang kala boleh menjadi payah pasai pengguna perlu menekan butang yang berapa pada skrin. Dengan Huawei Nova 2i, tangkapan selfie tak lagi menjadi masalah pasai pengguna hanya perlu menyentuh pengimbaih jari saja untuk ambik gambaq.

7. 18 kesan spesial untuk selfie hampa barangkali penah berasa cemuih apabila tengok gambaq selfie hampa yang tak begitu menarik untuk dikongsikan di media so-siall. Dengan sokongan 18 kesan spesial untuk kebolehan selfie pada peranti ni, hampa boleh memilih sejumlah kesan spesial yang menarik untuk dipadankan pada selfie hampa. hampa boleh mengaksesnya pada pilihan Effects .

8. Bateri 3340 mAh untuk penggunaan kamera lebih lama Menggunakan fungsi kamera pada peranti pintaq boleh memakan jumlah penggunaan bateri yang begitu besaq, sekaliguih menyingkatkan lagi masa untuk kegunaan fotografi hampa. Dalam memberikan penggunaan kamera lebih lama, Huawei Nova 2i telah didatangkan dengan bateri 3340 mAh yang optimum untuk kegunaan fotografi harian hampa.

9. Storan 64GB sokongan microSD untuk storan gambaq lebih besaq Huawei Nova 2i telah didatangkan dengan storan yang cukup besaq yang mana sangat mencukupi untuk menyimpan ribuan gambaq dalam peranti ni. Sekiranya storan ni tak mencukupi, ia turut menyokong storan luaran microSD yang mana boleh ditingkatkan sehingga 256GB.

10. Cip HiSilicon Kirin 659 yang segheba pantaih untuk tangkapan lancaq Bagi memastikan kelancaran masa ambik gambaq, cip pemprosesan yang berkuasa sangat diperlukan dalam mengurangkan masa untuk proses penyimpanan gambaq ke dalam peranti. Dengan penggunaan cip kelaih pertengahan HiSilicon Kirin 659, peranti ni mampu ambik gambaq pantaih dalam sekelip mata tanpa perlu dok tunggu seketika waktu untuk ambik gambaq seteruihnya. Jadi itulah fungsi-fungsi fotografi menarik yang hampa boleh gunakan apabila hampa memiliki Huawei Nova 2i. Sekiranya hampa sedang mencari peranti yang sesuai untuk kegunaan fotografi dan dalam masa yang sama, mahukan fungsi dan spesifikasi terkini, Huawei Nova 2i dapat memenuhi keperluan hampa. Peranti ni telah ditawaqkan pada ghega RM1,299 untuk versi storan 64GB 4GB RAM. Penafian: Advertorial dari Huawei.


10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa

10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa

10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa

10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa

10 Fungsi Huawei Nova 2i Yang Memenuhi Keperluan Fotografi Hampa
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme