cucu toknek habaq, kalau nak masuk blog toknek, taip lagu nih :

{{ dabeliu tiga kali, dot toknek dot com }}1 Dari 4 Rakyat Malaysia Ghamai Dok Kata Melayari Halaman Kandungan Cetak Rompak


artikel ditulis oleh Toknek pada : 2017-10-10 19:44:01
Kategori Ilmiah | Sumber asal : Link


Malaysia merupakan negara yang sedang melonjak naik dalam arena digitai. Baik dari segi kadaq pemilikan peranti pintaq, dan jugak kadaq penembusan internet seluruh negara, apa saja berkaitan digitai, Malaysia antara pelopoq utama dunia digitai. Namun begitu disebalik faktoq ni, Malaysia jugak merupakan negara ke 8 di Asia yang kerap melayari halaman menyediakan kandungan cetak rompak.

ghamai dok kata, sebanyak 1 dari 4 rakyat di Malaysia melayari halaman yang menyediakan kandungan cetak rompak. Berdasaqkan halaman Similarweb, sebanyak 2. 2 juta lawatan visits dilaku pengguna bagi menstrim kandungan iFlix, HyppTV dan Astro tapi lebih kughang 8 juta lawatan dilaku untuk laman cetak rompak. Hal ni lebih menyedihkan pasai kandungan cetak rompak tak menjana keuntungan untuk pengkarya mahupun penyedia perkhidmatan yang halai, sebaliknya penyedia laman web kandungan cetak rompak akan mendapat keuntungan hasil pengiklanan dari trafik dan jumlah lawatan yang banyak.

Bagi mengatasi masalah ni, Projek Infringin Website List diumumkan untuk Malaysia. Projek yang berasai dari England ni akan menyenaraikan laman web tempatan yang menyediakan kandungan cetak rompak, dan maklumat hat sama dok habaq tadi jugak akan digunakan oleh agensi pengiklanan dan membolehkan pengiklanan jenama-jenama besaq dihalang di laman web haram hat sama dok habaq tadi.

Projek ni sedang dalam proses perlaksanaan dan bakai beroperasi seawai Januari tahun depan. Dengan adanya projek sebegini, laman yang menyokong cetak rompak pastinya tak dapat bertahan lama tanpa pendapatan iklan dari jenama besaq.


1 Dari 4 Rakyat Malaysia Ghamai Dok Kata Melayari Halaman Kandungan Cetak Rompak
ARTIKEL BARU ARTIKEL LAMA

Saya mau komen sebagai Onanimus
Nama :
Email :
Url :cimms jkkkp itanah luas wikia.com medium medium medium penang kpdnkk sprm imgur fb gplus stmble aboutme